Araç sahipleri bu habere dikkat!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Temmuz 15 2016
Ulaştırma Bakanlığı bir genelge yayınlayarak, araç muayenesinde uyulması gereken kurallara dikkat çekti. Buna göre, tüm istasyonlarda kamera zorunlu olacak ve görüntüler 6 ay saklanacak.

Habertürk gazetesinden Deniz Çiçek’in haberine göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, araç muayenede yaşanan sorunlara el attı. Bakan Arslan tarafından Maliye ve İçişleri bakanlıkları ile TÜVTÜRK istasyonlarına gönderilen genelgede, muayenelerde dikkat edilmesi istenen unsurlar tek tek belirlendi. Bunlar şöyle sıralandı:
6 AY SAKLANACAK
-Sabit ve seyyar araç muayene istasyonlarını kaydedecek kamera sistemi zorunlu olacak. Kaydedilen görüntüler 6 ay saklanacak. Bakanlık da bu sistem üzerinden istasyonları izleyebilecek.
-Her bir teknisyenin araç başına işlem süresi 15 dakika olacak. Teknisyenin günlük muayene edebileceği araç sayısı buna göre belirlenecek. Ağır vasıtalarda süre 30 dakika olacak.
-Pazar günleri istasyonlar çalıştırılmayacak. Bakanlığa bilgi verilerek, pazar günü hariç resmi tatil günlerinde çalışılabilecek.
-Mesai saatine 30 dakika kalıncaya kadar gelen tüm araçlara sıra verilecek. Sıra verilen tüm araçların da işlemi tamamlanacak.
-Muayene tekrarı olacak araçlara randevu önceliği tanınacak. Cezalı araçlar ile engellilere ait araçlara 7 gün içinde randevu ile sıra verilecek.
-Muayene tekrarına gelen araçta tadilat yapıldıysa, yine ücretli muayene yapılacak.
-Bakanlığın gerekli görmesi ve işleticiye bildirmesi halinde, istasyon personelinde yer ve unvan değişikliği yapılabilecek veya bu kişiler araç muayenesine ilişkin görevlerden alınabilecek.
-Kusuru tespit edilen araçlar, belli bir yetkili servis ya da tamirhaneye yönlendirilmeyecek.
ARAÇ MUAYENE ARACILARI ÖNLENECEK
-Bir kişi, aynı ay içinde başka bir kişiye ait sadece bir aracı muayene ettirebilecek. Bu kural, şirket araçlarında da geçerli olacak. Böylece muameleci olarak anılan aracılar frenlenecek.
-Otomobi
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!8.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'9.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç10.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


