Arap Birliği dışişleri bakanları bir araya geldi


ŞARM EL ŞEYH (CİHAN)- Arap Birliği üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, haftasonu gerçekleştirilecek yıllık toplantı öncesi Mısır'ın Şarm El Şeyh şehrinde bir araya geldi. Suudi Arabistan'ın Yemen'deki Husi milislerine karşı gece başlattığı askeri müdahalenin toplantının ana maddesini oluşturması bekleniyor.

Arap Birliği Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, Cuma ve Cumartesi günleri birliğe üye ülkelerin devlet başkanlarının Libya ve Suriye için toplanacağı önceden duyurulmuştu. Yemen'e dün gece başlayan operasyonun toplantı öncesi ilk önce dışişleri bakanları, akabinde de devlet başkanları düzeyinde değerlendirilecek duyurusu yapıldı.

Öte yandan Yemenli bakan Riyad Yasin'in Arap Birliği'ne geçtiğimiz hafta askeri müdahalede bulunması çağrısında bulunduğu ve operasyonun Yemen yönetimi tarafından talep edildiği belirtildi.

Suudi Arabistan'ın başlattığı operasyonda 100 savaş jeti ile 150 bin asker yer alıyor. Ayrıca operasyona Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) 30, Mısır'ın 25, Kuveyt'in 15, Bahreyn'in 15, Katar'ın 10, Ürdün'ün 6, Fas'ın 6, Sudan'ın ise 3 savaş uçağıyla destek verdiği aktarıldı. Moritanya da destek için hazır olduğunu açıkladı. CİHAN
<< Önceki Haber Arap Birliği dışişleri bakanları bir araya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER