Arap firmaya verilen 18 dönüm arazideki ağaçlar kesilerek otel yapılacak

Arap firmaya verilen 18 dönüm arazideki ağaçlar kesilerek otel yapılacak

Üsküdar'da çok sayıda meyve ve çam ağacının bulunduğu 18 dönümlük arazinin otel yapımı için Arap sermayeli bir firmaya verildiğini kamuoyuyla paylaşan Salih Yıldırım'ın başına gelmeyen kalmadı. Defalarca tehdit edilen Yıldırım'ın arsa içindeki evi mahkeme kararı olmadan ve tebligat yapılmadan aniden yıkılarak 50 yıllık meyve ve çam ağaçlarına zarar verildi. Bir yakınının cenazesine katılmak için gittiği Urfa dönüşü acı manzarayla karşılaşan öğretmen Salih Yıldırım gözyaşlarını tutamadı.

Altunizade Oymacı Sokak'ta bulunan yaklaşık 18 dönemlik arazinin 2010 yılından itibaren süren mahkeme süreci tamamlandı. Tapu tahsis belgeleri bulunan vatandaşların sürdürdüğü hukuki sürecin sonuna gelindi. Bölge İdare Mahkemeleri'nde davaları kazanan vatandaşların Danıştay'da kaybetmesinden sonra, arazi Vakıflar Genel Müdürlüğüne geçti. Yeşil görüntüsüyle ve konumuyla bölgenin en değerli arazisi olarak gösterilen 17.750 metrekaralelik arazi ihale usulüyle Arap sermayeli bir firmaya verildi.

BENİ CEZALANDIRIYORLAR

Geçtiğimiz günlerde Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait arazinin 56 milyon liraya Arap sermayeli bir firmaya verildiğini gazete ve televizyonlar aracılığıyla duyuran Salih Yıldırım, kendisinin de hukuksuz bir şekilde çıkarılmak istendiğini söyledi. Dava açtığını ve hukuki sürecin devam ettiğini belirten Yıldırım, "Burada 50 yıllık emeğim var. Para vererek burayı aldım. Evim, ağaçlarım ve kuşlarım var. Sonuna kadar direneceğim. Bir arkadaşımın cenazesi için Urfa'ya gittim. Döndüğümde evimi yıkmışlar, ağaçlarıma da zarar vermişler. Ne mahkeme kararı var ne de tebligat. Burası dağ başı mı? Biz hakkımızı nerede arayacağız. Bu ülkenin temiz vicdanlı insanları sesimizi duysun. Hakkımızı arıyoruz." diyerek feryat etti.

MEYVE AĞAÇLARI OTEL İÇİN KESİLECEK

İhalenin ardından paha biçilmez arazinin çevresini demir bariyerlerle kapatan firma görevlileri sondaj çalışmalarına başladı. Arazi üzerinde kesilmeyi bekleyen yüzlerce ceviz, elma, erik, armut, kiraz, nar, üzüm ve ayva ağacı ile asırlık çam ağaçları bulunuyor.


CİHAN
<< Önceki Haber Arap firmaya verilen 18 dönüm arazideki ağaçlar kesilerek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER