[Araştırma] Aşıların Delta etkinliği %66'ya düştü
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ağustos 25 2021
Covid-19 aşıları Pfizer ve Moderna'nın enfeksiyona karşı etkinliği, Delta varyantı baskın hale gelmeden önceki yüzde 91 seviyesinden yüzde 66'ya düştü.
Covid-19 aşıları Pfizer ve Moderna'nın enfeksiyona karşı etkinliği, Delta varyantı baskın hale gelmeden önceki yüzde 91 seviyesinden yüzde 66'ya düştü.
Euronews'te yer alan habere göre ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), iki aşının sağlık personeli ve ilk müdahale ekipleri arasındaki performansını inceledi.
Altı eyalette binlerce çalışan haftalık olarak, Covid-19 semptomlarının başlangıcında test edildi. Bu, araştırmacıların semptomatik ve asemptomatik enfeksiyona karşı etkinliği tahmin etmelerine olanak sağladı.
Aşılı ve aşısız kişiler arasındaki enfeksiyon oranına ve takip edildiği süreye bakıldığında, 14 Aralık 2020 ile 10 Nisan 2021 arasındaki ilk çalışma döneminde aşı etkinliğinin yüzde 91 olduğu tahmin edildi. Ancak, aşırı bulaşıcı Delta varyantının baskın hale geldiği 14 Ağustos'a kadar olan haftalarda, etkinlik yüzde 66'ya düştü.
"Covid-19 aşılarının önemi devam ediyor"
Raporun yazarları, aşılarda korunmanın zamanla azalıyor olabileceği de dahil olmak üzere bir takım uyarılar olduğunu kaydetti. Ayrıca yüzde 66'lık tahminin az sayıda enfeksiyonla nispeten kısa bir çalışma dönemine dayandığı hatırlatıldı.
Araştırma raporunda, "Ara bulgular, Covid-19 aşılarının enfeksiyonu önlemedeki etkinliğinde orta derecede bir azalma olduğunu gösterse de, enfeksiyon riskindeki sürekli üçte ikilik azalma, Covid-19 aşısının devam eden önemini ve yararlarını vurgulamaktadır." denildi.
"Virüs miktarı, 1000 kat daha fazla"
Bunun dışında bir dizi çalışma, aşı etkinliğinin Delta'ya karşı düştüğü sonucuna varsa da rakamlar farklılık gösteriyor.
New York'taki hastalar üzerinde yakın zamanda y
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'3.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!4.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı5.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?
6.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!7.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!8.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Zelenskiy: ABD ile anlaştığımız konular var!10.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinle...


