Arda Turan yine İspanyol basınında

İspanyol basını bir kez daha Arda Turan’ı masaya yatırdı. Javier Miguel imzasıyla yayınlanan haberde Arda Turan hem eleştirildi hem de tavsiyelerin odak noktası oldu.

Arda Turan F2'ye karşı

Video: Arşiv

Barcelona forması altında geçtiğimiz sezon beklentilerin altında kalan ve eleştiri oklarının bir numaralı hedefi haline gelen Arda Turan, İspanyol basını tarafından mercek altına alındı.

Javier Miguel imzasıyla yayınlanan haberde, Arda Turan’ın Barcelona’daki geleceğini kurtarmak için yeni sezonda kendisini kanıtlaması gerektiği belirtildi.

Milli futbolcumuzun geride bıraktığımız sezon vasat bir futbol oynadığını belirten Miguel, yeni sezonun da Arda Turan için kolay olmayacağını yazdı ve hem bazı eleştirilerde bulundu hem de önemli tavsiyeler verdi.

“ARDA TURAN ARTIK KENDİNE GELMELİ”

Javier Miguel’in söz konusu yazısından öne çıkan satırlar şu şekilde;

Luis Enrique, Arda Turan hakkında hiçbir olumsuz yapmıyor ancak arka planda Barcelona’ya adapte olma konusunda başarısız olduğu aşikar. Arda Turan artık kendine gelmeli. Başlangıç olarak, Katalunya’ya yeni bir duruş ile geri dönmeli. Atletico Madrid’den ayrılır ayrılmaz ilk söylediği şey, ‘Diego Simeone’nin sisteminde koşmaktan yoruldum’ olmuştu. Barcelona ile çıktığı maçta bu sözler biraz daha ön plana çıktı. FIFA’nın transfer yasağı sebebiyle 5 ay forma şansı bulamadı ve bu ona çok fazla maç kaçırmasına mal oldu ancak aynı zamanda Barcelona’nın oyun sistemine de alışması için fırsat verdi. Fakat Arda Turan hakkında yapılan eleştirilere, kendi mevkiisine oynamadığını öne sürerek cevap verdi. Barcelona teknik heyeti, Arda Turan’ın metabolizmasını takip dahi eden bir progam hazırladı. Arda, Luis Enrique’nin gelecek planları arasında yer almak istiyorsa artık daha fazla fizik-kondisyon yüklemesi yapmalı ve saha içerisinden daha soyut bir hayat sürdürmeli”

Kaynak: Sporcope
<< Önceki Haber Arda Turan yine İspanyol basınında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER