Arınç, cami açılışında konuştu: Bana hakaret ederek günlerini geçiriyorlar


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde iki soru sorduğunu, bunların cevabını alamadığını söyleyerek, "Bunun cevabını veremeyenler de bana hakaret ederek günlerini geçiriyorlar." dedi.

Altındağ ilçesinde inşa edilen Diriliş Camii açılışına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler ve davetliler katıldı. Cami açılışı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra açılış konuşmalarına geçildi. Açılışta konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, son zamanlarda yaşanan terör olaylarını değerlendirdi. Arınç, işlerinin terör örgütlerine fırsat vermemek olduğunu, örgütlere destek olan alçak ellerin de kırılmasının mümkün olacağını kaydetti. Arınç, "Hangi dil bunları alkışlıyorsa, hangi el bunların arkasını sıvazlıyorsa milletimiz onları görsün ve onlara karşı hak ettikleri sözleri söylesin." ifadelerini kullandı.

'Ben bu sözleri söylediğim için birileri tarafından eleştiriliyorum' diyen Arınç, hiçbir kadının hayat hakkına, söz hakkına karşı çıkmış bir insan olmadığını söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde iki soru sorduğunu, bunun cevabını hala alamadığını aktaran Arınç, şunları söyledi: "Bunu cevabını veremeyenler de bana hakaret ederek günlerini geçiriyorlar. Bu soruyu bir kez daha soruyorum; Ceylanpınar'da evinde uyumakta olan iki tane gencecik polisimize kapıdan veya pencereden girerek henüz soruşturma safhasında uykudayken enselerine kurşun sıkarak öldüren katiller kendilerini üstlenerek ifade ettiler. 'Biz HPG unsurlarıyız.' Yani PKK'nın bir kolu. Bunlar üstlendi biz de cezalarını vereceğiz. Bir binbaşımız Malazgirt'te eşi ve çocuğuyla bir eve yemeğe gitti. Yemekten çıktı, arabasında vuruldu. Onu da yine PKK üstlendi. Ben de Meclis'te bunlardan hiç bahsetmeyen, isimlerini ağzına bile almayanlara döndüm dedim ki; bu iki alçakça cinayeti PKK üstlendiğine göre siz niçin bunları lanetlemiyorsunuz? Niçin bu PKK terörüne karşı çıkmıyorsunuz da bu insanlardan gerilla diye bahsediyoruz? Gürültü oradan koptu. Lanetliyoruz, kınıyoruz diyemediler. Cav cav cav konuşan bir kadına da artık 'sus hanımefendi' demeyi neredeyse bana suç olarak gördüler."

Başbakan Yardımcısı Arınç, şöyle devam etti: "Benim PKK teröristlerini 'niye kınamıyorsunuz' sözüme verdikleri cevap 'sen bir kadına nasıl sus dersin.' Peki o kadıncağız ne diyordu; 'Sus bunları konuşma, PKK'yı bilmem ne yapma.' Kusura bakmasınlar, burada PKK'nın bizzat üstlendiği cinayetleri lanetleyemeyen, PKK terörist bir örgüttür diyemeyenlerle onlar ne derse desin paylaşacak hiçbir ortak değerimiz yoktur. Milletimiz onları çok iyi tanıyor. Onların Meclis'teki uzantıları olarak biz görevlendirdik diyorlarsa biz de onları millete havale ederiz. Ben inanıyorum ki o partinin de o milletvekillerinin de aldığı yüzlerce, binlerce oyun içerisinde 'evet PKK bu cinayetleri yapsın biz de onları alkışlayalım' diyen bir kişi bile yoktur. O yüzden siyasetçilerin de teröristle mücadelede hükümetimize, Parlamento'muza destek vermeleri gerekir. Onların desteği olmasa bile biz terörizmin hakkından geleceğiz inşallah ama insanlık onu gerektirir ki bir alçakça cinayete bile üzülsünler, bunu yapan failleri lanetlesinler, bizim için o bile yeterli. Bunu yapmayan insanlarla paylaşacağımız hiçbir şey yoktur." CİHAN
<< Önceki Haber Arınç, cami açılışında konuştu: Bana hakaret ederek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER