'Arınç gerçekten dürüstse yurt sathındaki yolsuzlukları açıklasın'


ANKARA (CİHAN)- DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, yüzsüzlüğün tavan yaptığını belirterek, "Bülent Arınç'ı; gerçekten dürüst, gerçekten Müslüman ve dediği gibi gerçekten cam gibiyse, başta İstanbul'daki belediyeleri olmak üzere tüm yurt sathında yapılan hırsızlık, yolsuzluk, vurgun, talan, kayırmacılık ve daha neler varsa derhal açıklamaya davet ediyorum." dedi.

Son günlerde hükümet ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında yaşanan frekans kaymaları neticesinde karşılıklı olarak birbirlerine yönelik eylem ve söylemlerindeki garabete dikkat çeken Aksakal, yazılı değerlendirmesinde, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamalara dikkat çekti.
Tüm dünyanın ilgiyle 78 milyon Türkiye halkının ibretle izlediğini belirten Aksakal, şöyle devam etti:
"AKP'ye oy verenler şaşkınlık ve hayretle, vermeyenlerse lânetle izliyor. Bir ülke düşünün, öyle bir Parti'yle yönetiliyor ki; adı ak, kendisi kara. Eski Başbakanı 'Hanya' diyor, yeni Başbakanı 'Konya' kısacası ne yaptıklarını şaşırmış durumdalar.
Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, her zamanki bildik edasıyla, mikrofonların karşısında kendi partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı için demedik lâf bırakmıyor. Ne yalancılığı, ne haysiyetsizliği, ne kanunsuzluğu, ne peşkeşçiliği.
Daha neler neler… Üstüne de diyor ki; 'daha 100 tane sayabilirim' devletin resmi ağzından, AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın, paralel yapı diye adlandırılan bir cemaat grubuna, Ankara'nın arsalarının peşkeş çekildiğini, özel imar değişikliklerinin yapıldığını, seçimleri alabilmek uğruna o kesimden iş adamlarına yurtlar yaptırıldığını ve 100 tane daha dosya. Buradan öncelikle Cumhuriyet Savcılarını, Hükümet sözcüsünün resmen açıkladığı suç duyuruları için kendilerini onurlu gören tüm basın mensuplarını da bu olayların takipçisi olmak üzere göreve çağırıyorum' dedi."

"ALLAH KATINDA DA, KUL KATINDA DA, YASALAR KARŞISINDA DA SUÇLUDUR"

Yapılan açıklamalar karşısında "Nutkumuz tutuluyor" diyen Aksakal, "Ayrıca Bülent Arınç'ı da, gerçekten dürüst, gerçekten Müslüman ve dediği gibi gerçekten cam gibiyse, başta İstanbul'daki belediyeleri olmak üzere tüm yurt sathında yapılan hırsızlık, yolsuzluk, vurgun, talan, kayırmacılık ve daha neler varsa derhal açıklamaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.
Aksakal, "Eğer bunu yapmazsa, söylediği gibi seçimlerden sonraya bırakırsa, kendisi de en az bunu yapanlar kadar sorumludur, en az onlar kadar günahkârdır ve en az onlar kadar Allah katında da, kul katında da, yasalar karşısında da suçludur." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Arınç gerçekten dürüstse yurt sathındaki yolsuzlukları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER