Arınç'tan parti kapatma yorumu: CHP zaten kapalı, niye kapatılsın?


BURSA (CİHAN)- Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, CHP'nin kapatılacağı iddialarını değerlendirdi. Bülent Arınç, "CHP'yi neden kapatsınlar, CHP zaten kapalı. Hiç hayatiyet belirtisi yok. 11 tane vilayette seçimler için aday bile bulamadılar." dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bursa Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde partisinin Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen mahalle başkanları toplantısına katıldı. Arınç, salona AK Parti'nin seçim şarkısı olan ve nakaratlarında 'Recep Tayyip Erdoğan' geçen Dombra parçasıyla karşılandı.

'DAMDAN DÜŞTÜĞÜM İÇİN BİLİYORUM PARTİYİ KAPATMAK ONU İDAM ETMEKLE EŞ DEĞERDİR'

Siyasi partilerin demokratik hayatının vazgeçilmez unsurları olduğunu belirten Arınç, "Anayasa'nın 68. maddesi bunu yazıyor. Bu partiler gelişi güzel kapatılmamalı. Parti kapatılırsa hayatiyeti bitiyor. Anayasa Mahkemesi, bir yargı organıdır, yargısal bir karar veriyor ama sonucu siyasidir. Bir partiyi kapatmakla bu partiyi idam etmekle eş değerdir. Nereden biliyorsun? Damdan düştüğüm için biliyorum." dedi.

'DEMOKRASİ TÜM SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇOK İYİ BİR ŞEY AMA SABRETMEK GEREKİYOR'

Mensubu olduğu siyasi partilerinin kapatılma sürecini değerlendiren Bülent Arınç, şunları kaydetti: "Çok değil 15 senesi evvelinden bahsediyorum. Refah ve Fazilet Partisi kapatıldı. Bir baktık 346 milletvekiliyle parlamentoda tek başına iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi'ni de kapatmak istediler. 2007 seçimini kazanmıştık, bir yıl sonra kapatma davası açtılar. Bir yıl sonra da 'kapatamadık, kusura bakmayın, hazine yardımının yarısını hazineye geri aldık' dediler. Biz bugünlere gelmiş partiyiz. içinde bulunduğum 4 parti kapandı. Kahramanca direndik. Hukuk yoluyla hakkımızı aradık. Artık kimse başörtüsü laiklik aleyhtarı bir simgedir' diyemiyor, diyenleri de tımarhaneye gönderiyorlar. CHP dahi, bu mülteciler de nereden çıktı, nasıl Meclis'e başörtüsüyle diye gık bile diyemiyor. Halbu ki 1999'da Merve Kavakçı Meclis'e geldiğinde, 'dışarı dışarı' diye bağırdıkları yetmiyor gibi vatandaşlıktan atmışlardı. Demokrasi tüm sorunların çözümü için çok iyi bir şey ama sabretmek gerekiyor. Başka ülkeler bu kadar sabırlı olmayabilir. Ama Türkiye'de değişim ve dönüşüm sabır gerektiren bir iş."

CHP ZATEN KAPALI; NİYE KAPATSINLAR?

"Allah bizim çektiklerimizi bize tekrar çektirmesin. Biz kendimiz için istemiyoruz" diyen Bülent Arınç, CHP'nin kapatılacağı iddialarını da değerlendirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin iddiaları ciddiye almamasına rağmen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuyu sahiplendiğini belirten Arınç, şöyle devam etti: "Geçenlerde bir yalan, iftira çıktı. İşi yalan dolan olan birisi 'CHP ve MHP'yi kapatacaklar' diye bir twet attı. Allah için MHP'de Sayın Bahçeli buna inanmadı, ciddiye bile almadı. Ama muhalefet partisi lideri öyle değil. Korktu, gözleri faltaşı gibi açıldı, 'Biliyordum zaten bizi kapatacaklarını, hatta kitap bile yazıyorlar' dedi. Kargaların gülüp geçtiği, kimsenin aklına bile getirmediği CHP'nin kapatılacağı konusunu sanki bir mağduriyet ve kahramanlık edasıyla Kılıçdaroğlu sahiplendi. Halbuki millet şunu söylüyor, 'Yahu CHP'yi niye kapatsınlar kardeşim. CHP zaten kapalı, yani kapalı bir parti'. Hiç hayatiyet belirtisi yok. 11 tane vilayette seçimler için aday bile bulamadılar. Bir CHP'ye bak, bir de AK Parti Bursa teşkilatına bak. 236 tane milletvekili aday adayı var. Seni niye kapatsınlar. Seni kapatmakla kimse sana iyilik yapmayı aklından geçirmiyor. Çünkü sen kapatılacak bir parti değilsin. Bu düzenle, rejimle, anayasal sistemle senin herhangi bir kavgan yok. 'Beni Atatürk kurdu, devleti kuran partiyim' diyorsun. Peki sen niye bunu ciddi bulup da birisi kitap yazacakmış da, İş Bankası'ndan CHP'ye gelen para hakkında iddia edecekmiş. Bunlar kişisel taleplerdir, Anayasa Mahkemesi'yle ne ilgisi var. Herkes buna güldü, geçti. Ama AK Parti madem öyle, işte böyle dedi. Anayasa maddesini değiştirelim. Bundan sonra partileri kimse kapatmasın. Sende rahatla ey CHP. Bu korkuyla gidişin hoş değil. Bak seçime katılmak için aday bile bulamaz hale geldin. Yarın seni baraj korkusu saracak. Gel ben seni kurtarayım. Gel artık partiler kapatılmasın. Akşam yatarken rahat yat, sabah kalkarken rahat kalk. Git mesaine başla. Akşama kadar makamında 4 tane çay iç. Akşam dön, 'ben de genel başkanlık yapıyorum' de, yoluna devam et." CİHAN
<< Önceki Haber Arınç'tan parti kapatma yorumu: CHP zaten kapalı, niye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER