Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası flaş açıklama

Bakanlar Kurulu, 19 Ocak’taki toplantının ardından bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında 2. kez toplandı. Toplantı sonrası konuşan Bülent Arınç, Hakan Fidan'ın yeniden MİT Müsteşarı olarak görevlendirildiğini açıkladı

Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası flaş açıklama

Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında gündemdeki konularla ilgili açıklama yaptı. 

Milletvekili aday adaylığından Hakan Fidan'ın yeniden MİT müsteşarlığı görevine atanıp atanmayacağı yönündeki bir soru üzerine Arınç, “Son günlerde en çok konuşulan ve sorulan isimlerden birisi bu. Aday olduktan sonra bir daha konuşmayacağız diye düşünmüştük. Bugün bir gelişme oldu. MİT Müsteşarlığı'ndan istifa ederek aday adayı olmuştu. Adaylığı konusunda ilk haberdar olan benim. Bir televizyon kanalından kendi duygularımı ifade ettim. ‘Sadece milletvekili adayı olmak için istifası israftır. Kendisine MİT Müsteşarlığı'nda ihtiyacımız vardı' dedim. Daha sonra Cumhurbaşkanımız bir vesileyle benim düşüncelerime yakın düşünceleri ifade etti. 

Bu aday adaylığını olumlu karşılamadığını, yaptığı görevin çok daha önemli olduğunu, kendisinden yaptığı görev itibariyle pek çok bilgiye sahip olduğunu, kurumun Türkiye için çok önemli, gerekli kurum olduğunu ifade etti. Bunu zaman zamanda tekrarladı. Sayın Başbakanımda Fidan'ın aday olmak istediğini, kendisinin de uygun gördüğünü ifade etti. 

Bugün itibariyle MİT Müsteşarı aday adaylığından vazgeçtiğini ifade ederek, sayın Başbakanımıza durumu iletti. Sayın Başbakanımız da Cumhurbaşkanımızla yaptığı görüşme sonucunda bunu olumlu karşıladılar. Kendisinin açıklaması basına düşmüştür. Başbakanımızın Cumhurbaşkanımızla bu konuyu görüşerek mutabık kalmasından sonra Müsteşarın yaptığı açıklamayı yeterli görüyorum. Sayın Başbakanımız sayın Hakan Fidan'ı tekrar MİT Müsteşarlığı'nda görevlendirmiştir, onay vermiştir. Yakın zamanda MİT Müsteşarlığında göreve başlayacaktır.” şeklinde konuştu.

<< Önceki Haber Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası flaş açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER