Arınç'tan canlı yayında dikkat çeken PKK ve Suruç yorumu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Habertürk'te katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

Arınç'tan canlı yayında dikkat çeken PKK ve Suruç yorumu

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde 32 kişinin hatayını kaybetti patlamayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bülent Arınç, "Suruç'ta her yerde görünen HDP milletvekilleri, ilçe başkanı, yerelden katılan neden yok? Bence izole edilmiş bir topluluk halinde bunlar hedef gösterilmiş." ifadelerini kullandı.Arınç, koalisyon görüşmeleri ile ilgili de Gönlüm CHP ya da MHP ile bir hükümet kurmaktan yana. Millet bir karar vermiş, o karara saygı duyacağız. Millet, "Ben koalisyon görmek istiyorum" diyor. şeklinde konuştu.

İşte Bülent Arınç'ın açıklamalarından bazıları;

"PKK KANDİL'DEN GELEN TALİMATLA SİLAHLI EYLEMLERE BAŞLADI"

Ancak 2009'dan beri, ama daha çok 2012 sonundan beri milli birlik ve kardeşlik projesi olarak veya daha meşru ismiyle çözüm süreci olarak ifade ettiğimiz ve bütün siyasi riskleri göze alarak hükümetin taşın altına elini tamamen koyduğu bir süreçte şehit cenazelerin gelmemesi, gözyaşlarının dinmesi, büyük bir umut olmuşken, örgüt son zamanlarda Kandil'den verilen talimatların neticesinde silahlı eylemlere başladı. Terör olayları belki çok kapsamlı değil ama kendisini yeniden belli etti.


Şimdi ‘Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google amca’ diye bir şey var. 2012 Nevruzunda Sırrı Süreyya Önder tarafından okunan mesajında bu vardı. Silahlar bırakılacak ve devamı da gelecektir. 1-2 ay göstermelik fotoğraflarla Türkiye’yi 40-50 kişinin terk ettiğini gördük. Arkasından Gezi çıktı, başka olaylar çıktı. ‘Çıkmayız’ dediler. Biz sözlerimizin hepsinde durduk. Bazen verdiğimiz sözün yüzde 100’ünü de getirmemiş olabiliriz. Onlar da yüzde 100 tamamlamadı, biz de yüzde 90’da kalmış olabiliriz.Seçimde PKK tehdit etti, şiddet vardı. Elbette bu görüşmeler tekrar başlayabilir ama HDP kendi duruşunu sabitlemesi lazım.

SURUÇ'TAKİ CANLI BOMBA SALDIRISI

Olaydan önce polisin güvenlik araması yapmasına izin verilmedi. Güvenlik kontrollerinde belediye yetkilileri engel oldu. Bir şeyi düşünmelerini istiyorum. Suruç'ta her yerde görünen HDP milletvekilleri, ilçe başkanı, yerelden katılan neden yok? Bence izole edilmiş bir topluluk halinde bunlar hedef gösterilmiş. Şimdi ikimiz oraya gitmiş olalım. 2 de kız arkadaş var. Sonrasında da bir adam geliyor. Endişe etmez miyim ben? Bu adam nasıl 50 kişinin arasına girmiş, eğer kamera kayıtları olsaydı buraya nasıl girdiğini görmüş olurduk. Belediyenin güvenlik kamerası 10 aydır çalışmıyor.

Ben sadece masumane soruyorum dedim. Buna cevap verecekleri yerde hakaret ediyorlar. Ben 10 tane sebep gösterebilirdim onlara. Bakın tüyo da veriyorum bunu da söylemiyorlar. Bu tarz toplumsal şiddet olaylarında yönlendirme olabilir. Birisinin bir kararı olabilir.

KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ

Gönlüm CHP ya da MHP ile bir hükümet kurmaktan yana. Millet bir karar vermiş, o karara saygı duyacağız. Millet, "Ben koalisyon görmek istiyorum" diyor. Seçim veya erken seçim bu işin sonucudur, başta başlanacak bir şey değildir.

CHP ile yaptığımız görüşmeler ilerliyor.
<< Önceki Haber Arınç'tan canlı yayında dikkat çeken PKK ve Suruç yorumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER