Arkadaşları Guardiola'yı WhatsApp grubundan attı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ocak 6 2021
Manchester City'nin teknik direktörü Pep Guardiola, Katalonya'nın bağımsızlığına ilişkin görüşleri nedeniyle İspanya milli takımındaki arkadaşlarından oluşan WhatsApp grubundan atıldı.
Barcelona'da 1992'de düzenlenen olimpiyatlarda futbol kategorisinde altın madalya kazanan Guardiola'nun o dönemki İspanya milli takımındaki arkadaşlarıyla arası, Katalonya'nın bağımsızlık mücadelesi hakkındaki siyasal görüşleri nedeniyle açıldı.
Daily Mail'de yer alan habere göre, kamuoyu önünde daha önce defalarca İspanya'dan ayrılmak isteyen Katalonya'nın bağımsızlığına destek verdiğini söyleyen ve hatta bu yüzden 2018'de Futbol Federasyonu'ndan 20 bin euro ceza yiyen Guardiola, bu tutumu nedeniyle takım arkadaşlarının bulunduğu WhatsApp grubundan çıkarıldı. Haberde ayrıca, İspanyol ekibinin bugünlerde Guardiola'u dahil etmediği bir WhatsApp grubu aracılığıyla iletişim halinde olduğu belirtildi.
2018 yapımı 'Play it again, Pep' belgeselinde de Guardiola'nun takım arkadaşlarıyla yaşadığı siyasi görüş ayrıklarından bahsediyor. Belgeselde Guardiola, İspanyol takım arkadaşlarıyla, özellikle 92 Barcelona Olimpiyatları'nda da beraber yer aldığı kaleci Santiago Canizares ile çelişkili görüşlere sahip olduklarından bahsediyor ve mesajlaşma grubunda istenmediğini anlatıyor:
"Barcelona 92'dekilerle inanılmaz bir ekip olduk, WhatsApp'ta iletişim halindeler ama ben orada hiç olamadım. Canizares, üzgünüm ama beni davet etmedin."
'Beyni mutasyona uğramış'
Canizares da Marca gazetesine verdiği röportajda da Guardiola'nın görüşlerinden rahatsız olduğunu ve tahammül edemediğini belirterek, "Guardiola, futbol dünyasında yaşadığım en büyük hayal kırıklıklarından biri. Pep'e atfettiğim tek şey, benim paylaşmadığım ifadeleri ve ideolojik görüşleri. İspanyol olmaktan gurur duyduğum için şok oldum. Pep'in koç veya oyunculuk sürecine lafım yok ama düşünce tarzından bahsediyorum" dedi.
Guardiola'yla iletişiminin bu nedenle kop
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!8.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet9.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!10.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







