'Artık dolarda 4 TL'nin altını unutun'

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Nisan 27 2018
''Merkez Bankası son iki senede ilk defa isabetli bir karar verdi. Amma velakin TL’yi kurtarmak için artık çok geç. Sıcak para bu kadar faizle bile iştahı kesilmeyecek kadar asabileşti. Yüksek faiz, dolayısıyla yüksek kur tüneline girdik. Geçmiş olsun.''
Semih Ardıç / Tr724

Merkez Bankası (TCMB) bankaların ağırlıklı fonlama maliyetini (geç likidite penceresi/GLP) yüzde 12,75’ten yüzde 13,50’ye çıkardı. Hal böyle iken ‘faizler çok yüksek, düşmeli’ nakaratını tekrarlayan Saray ve iktidardan faizin artırılmasına tek kelime edilmedi.
 
Nitekim iktidar cenahında takat kalmadı. Kasa tam takır kuru bakır… Döviz arttıkça ekonominin makyajı dökülüyor.

Deniz tükenince böyle oluyor. Faize karşı olduğunu beyan eden siyasetçilerin bile nutku tutuluveriyor.

FAİZ ARTIŞI DAHA GEÇ HİSSEDİLİYOR

Seçime 60 gün kaldı. Doların artmasını anında hissediyor vatandaş. Akaryakıt zammı dakika sekmiyor.

Faizin hanelerin bütçelerini nasıl delik deşik ettiği daha geç hissediliyor. Doların sokağa inme sürati 10 ise faizde 6-7 civarında.

24 Haziran 2018 Pazar günü baskın seçim olacak. İktidar, iktisadi buhranı seçimi müteakip tarihlere taşıma telaşında. O tarihe kadar sıcak paraya daha bol faiz vererek ortamı sakinleştirme taktiği benimsendi.

Ucuz ve pörsümüş taktiğin ipuçları günler evvel verildi.

GÜNEY AFRİKA YÜZDE 8, TÜRKİYE YÜZDE 12,3 İLE BORÇLANIYOR

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Maliye Bakanı Naci Ağbal işi gücü bıraktı, faiz lobisini ikna turuna çıktı. Biri dahilde, diğeri okyanus ötesinde ‘istediğiniz faiz olsun, bizde ondan bol ne var!’ şeklinde bol kepçe vaatte bulundu.

Ne de olsa muadili ekonomiler içinde en fazla faizi Türkiye ödüyor. Yaptıkları yapacaklarını teminatı sayılır…

Hazine’nin 10 yıllık vade ile aldığı borç için ödediği faiz oranı y

Bu haberler de ilginizi çekebilir