Vatandaş taneyle alıyor: Bir domates 1,5 TL, bir biber 1 TL

AKP sebze fiyatlarını düşüreceği iddiasıyla tanzim satış noktaları kurdu, ancak fiyatlar her geçen gün artmaya devam ediyor.

SHABER3.COM

Erdoğan, tanzim satış noktalarıyla sebze-meyve fiyatlarını düşürdüklerini ileri sürse de fiyatlar her geçen gün artmaya devam ediyor.

Milli Gazete, sebze fiyatlarındaki artışı fotoğraflarken, biberin tanesi 1 liradan, bir domates ise 1,5 liradan satılıyor.










FİYATLAR GEÇİCİ OLARAK BASTIRILIYOR

Sebze fiyat artışında sürekli olarak “birtakım spekülatörleri” işaret edip, dağıtım kanallarında yer alan aracıları “terörist” ilan eden iktidar, gerçekleri görmezden geliyor. 

Kurulan tanzim çadırları da fiyatları düşürmüyor.  Ayrıca manav ve market reyonları da gösteriyor ki, fiyatlarda bir gerileme yok. Elde edilen veriler bize sadece fiyatların geçici olarak bastırıldığını, fiyat artışlarının devam ettiğini söylüyor.

HER SEBZEDEN BİR TANE ALINSA DA FİYAT CEP YAKIYOR

Birçok sebze tarihinin en yüksek rakamlarını gördü. Vatandaş sebzeyi kilo yerine tane ile alsa bile yine de ucuzluğu yaşayamıyor. 

Buna göre her sebzeden bir tane aldığımızda; salatalık 1,26 TL, dolma biber 1,40 TL, sivri biber 1,04 TL, domates 1,42 TL, patlıcan 2,31 TL, kabak 2,07 TL, soğan 2,11 TL, patates 2,28 TL’ye geliyor. Toplam fiyatı da 13,90 TL oluyor.
<< Önceki Haber Vatandaş taneyle alıyor: Bir domates 1,5 TL, bir biber 1 TL Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER