Artık yolsuzluğun adını anmak bile yok!

25 Aralık yolsuzluk soruşturması kapsamında dinlenen siyasetçiler ve işadamlarının şikayeti üzerine, soruşturmanın savcısı Muammer Akkaş ve dinleme kararlarını imzalayan dönemin hakimleri Süleyman Karaçöl ve Menekşe Uyar hakkında iddianame düzenlendi.

Artık yolsuzluğun adını anmak bile yok!

Müştekilerin arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Necmettin Bilal Erdoğan, Hakan Fidan’ın, mağdurları arasında da Başbakan Binali Yıldırım, Ahmet Davutoğlu, Beşir Atalay, Muammer Güler’in bulunduğu iddianamede, Muammer Akkaş’ın 12 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 247 yıla kadar hapis cezası ile yargılanması isteniyor. 

İddianamede deliller ışığında yolsuzluk soruşturması için dinleme kararı veren hakimler Süleyman Karaçöl ve Menekşe Uyar’ın ise üç ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 63 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor. 

25 Aralık soruşturmasını yürüten ve daha sonraki süreçte meslekten ihraç edilen eski İstanbul savcısı Muammer Akkaş ile Akkaş’ın soruşturmanın şüphelileri hakkında talep ettiği dinleme ve fiziki izleme taleplerini kabul eden dönemin İstanbul hakimleri Süleyman Karaçöl ve Menekşe Uyar hakkında iddianame düzenlendi. 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan 848 sayfalık iddianamede, 25 Aralık soruşturmasının 96 şüphelisinden bazıları müşteki bazıları da mağdur sıfatı ile yer aldı. 

Doğrudan dinlenmeyen Tayyip Erdoğan, Bilal Erdoğan, Hakan Fidan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Ombudsman Mehmet Nihat Hatipoğlu, Yalçın Akdoğan, Mustafa Varank’ın da aralarında bulunduğu 22 kişi iddianamede müşteki sıfatı ile yer aldı. 

İddianamede, zamanın Dışişleri Bakanı olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Beşir Atalay, Ömer Çelik, Sadullah Ergin, Gürsel Tekin, Zafer Çağlayan, Taner Yıldız, Egemen Bağış, Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar’ın da aralarında bulunduğu 29 kişi de mağdur sıfatı ile yer aldı. 

İddianamede yargı üyelerinin İstanbul Emniyeti Mali Şube polisi ile fikir ve eylem birliği içinde hareket ettikleri yönünde (var olan hiyerarşik düzeni örgüt formuna sokma) görüşler yer aldı. 35 tanığa yer verilen iddianamede, bu tanıklar arasında Ayçiçeği, Yavuz, Fatih, Korkut, Gündüz kod adlı 5 tane gizli tanığın olduğu da belirtildi. 

<< Önceki Haber Artık yolsuzluğun adını anmak bile yok! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER