Artışın sürmesi bekleniyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Haziran 7 2022
Dünya genelinde artış gösteren petrol fiyatları tedarik zinciri kapsamında diğer ürünlerin de zamlanmasına neden olurken, ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs uzmanlarının petrol fiyatlarındaki söz konunu artışın süreci yönünde tahminde bulundukları aktarıldı.
Petrol fiyatlarında yaşanan fiyat artışı dünya piyasalarını olumsuz etkilemeye devam ediyor.
Petrol fiyatları tedarik zinciri kapsamında diğer ürünlerin de zamlanmasına neden olurken, ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs uzmanlarının petrol fiyatlarındaki söz konunu artışın süreci yönünde tahminde bulundukları aktarıldı.
cumhuriyet.com.tr'de yer alan habere göre ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, Çin’in artan talebi ve Rus petrolündeki arz sorunları ile küresel ham petrol stoklarının yeniden inşa edilmesi gerekliliği nedeniyle petrol fiyatlarının artacağını öngördü.
Damien Courvalin ve Jeffrey Currie’in aralarında bulunduğu analistler 6 Haziran tarihli notta “Küresel stokların 2023 sonuna kadar normale dönmesi için Brent ham petrolün temmuz ayından itibaren 12 ay içinde varil başına ortalama 135 dolar olması gerekli” dedi. Bu rakam bankanın önceki tahmininden 10 dolar fazla oldu.
Petrolün varil fiyatı bu hafta başından itibaren yaklaşık 120 dolardan işlem görürken bu yılın başından bu yana yaşanan artış yüzde 50’den fazla oldu.
FİYATLAR NEDEN ARTIYOR?
Goldman Sachs raporuna göre, emtialar toparlanmaya devam ederken küresel büyümedeki yavaşlama ve Suudi Arabistan’la İran’ın aralarında bulunduğu OPEC üyelerinin üretimi artırması da piyasayı rahatlatmadı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?
6.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi7.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!8.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor9.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







