Asgari ücret 100 dolar eridi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ekim 19 2020
Asgari ücretlilerin sayısı her geçen gün artarak 10 milyona dayandı. Maaşları 2 bin 500 TL'lik açlık sınırının bile altında kalan asgari ücretlinin ocak ayından bu yana maaşı ortalama 100 dolar eridi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; asgari ücretliler, emekliler, memurlar ve gençlerin son yıllarda ekonomik durumlarında meydana gelen değişimi gösteren sabır karnesini çıkardı.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Müminin görevi varlıkta şımarmamak, yoklukta sabretmektir.” sözlerine mukabil sabır karnesini hazırlayan Ağbaba, milyonlarca genç, asgari ücretli, emekli ve memurun satın alma gücünün daha da kötüye gittiğini belirtti.
ASGARİ ÜCRET 9 AYDA 100 DOLAR ERİDİ
Asgari ücretlilerin sayısı her geçen gün artarak 10 milyona dayandı. Türkiye, asgari ücretli sayısı itibarıyla Avrupa'da en başlarda yer alıyor. 2 bin 500 TL'lik açlık sınırının bile altında kalan asgari ücret ocak ayından bu yana 100 dolar eridi.
Sabreden asgari ücretlilerin sofrasından sadece bu yılın ocak-eylül döneminde 483 paket makarna, 102 kilogram bulgur, 199 kilogram patates, 93 kilogram biber ve 72 kilogram mercimek eksildi.
Bu dokuz aylık dönemde asgari ücret kırmızı etin karşısında yüzde 29, tavuk eti karşısında yüzde 23, margarin karşısında yüzde 26 oranında değer kaybetti.
EMEKLİNİN İKİ YILLIK İKRAMİYE KAYBI 1.018 TL
Emeklilerin durumu da iyileşmedi. Yaklaşık yüzde 90'ı açlık ve yoksulluk sınırının altında olan emeklilerin bayram ikramiyeleri eridi.
2018 yılının mayıs ayında 1.000 TL olan bayram ikramiyesi, 2019 yılında tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) kadar artırılmış olsaydı emekliler iki bayramda 1.000'er TL değil, 1.187 TL alacaktı. Aynı şekilde ikramiye bu yıl da yine TÜFE kadar artmış olsaydı ikramiye 1.322 TL'ye çıkacak, emeklinin eline 644 TL de bu yıl geçec
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...5.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'
6.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!7.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı8.Duygulara köprü kurmak9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifade...

Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona k...


