Aşı karşıtları çoğaldı, Almanya kızamık aşısını yasayla zorunlu hale getirdi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Kasım 15 2019
Alman parlamentosu çocuklara kızamık aşısını zorunlu hale getiren yasayı onayladı. Mart 2020'den itibaren ebeveynler kreş ya da okula gönderebilmek için çocuklarının kızamık aşısı olduğunu kanıtlamak zorunda kalacak.
Kızamıktan Korunma Yasası, çocuklar ile kreşler, anaokulları, okullar, tıbbi kurumlar ve toplumsal hizmet veren kurumlarda çalışanlara Mart 2020'den itibaren kızamık aşısı olma zorunluluğu getiriyor.
Sığınma başvurusunda bulunan, sığınmacı merkezlerine başvuranlar ve tatil kamplarında bulunanlar da aynı zorunluluğa tabi olacak.
Hâlihazırda bir kreş ya da okula giden çocuklar, aşılı olduklarını 31 Temmuz 2021'e kadar ispat etmek zorunda.
Kızamık aşısı olmayan çocuklara anaokuldan men ve ailelerine para cezası
Okul yaşına gelmiş çocuklarına kızamık aşısı yaptırmayan ebeveynlere 2500 euro'ya varan para cezaları kesilecek.
Okul yaşına gelmemiş çocuklar kızamık aşısı olmamışsa kreş ve anaokullarına gidemeyecek.
'Sadece Almanya için Alternatif (AfD) aleyhte oy kullandı'
Kızamıktan Korunma Yasası, mecliste CDU/CSU, SPD ve FDP'nin oylarıyla geçerken Sol Parti ve Yeşillerin bazı vekilleri çekimser kaldı, sadece aşırı sağa meyleden AfD alehyte oy kullandı.
'Devlet zoruyla değil, ebeveyn kararıyla olmalı'
CDU'lu Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın (CDU) "Kelimenin tam manasıyla çocukları korumaya yönelik bir yasa, özellikle küçük çocukların korunmaya ihtiyacı var" diye savunduğu yasa, aylar süren tartışmaların ardından meclisten geçebildi.
Yasayı eleştiren 'Aşılarla ilgili bireysel karar verme yanlısı doktorlar' isimli gruptan pediyatrist Steffen Rabe, çocuklarına aşı yaptırıp yaptırmayacaklarına ebeveynlerin karar vermesi gerektiğini söyledi.
'Anayasaya aykırı'
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir kaçırarak kaybetme girişimi daha: Ankara’nın isteğiyle Mozambik'te gözaltında yeri bilinmiyor2.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında3.Türkiye, Çin'e vizeyi kaldırdı!4.Yurtdışı çıkış harcında yeni düzenleme5.Sadettin Saran karar verdi Fenerbahçe seçime gidiyor
6.Türkiye yeni yıla yağmurla başladı! Benzin, motorin, sigara ve alkole özel zam!7.İşte yeni MTV rakamları!8.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü9.'Kıyamet kopacak' diyerek paraları götürmüştü: Sahte peygamber tutuklandı10.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







