Aşı olmayana toplu taşıma da yasak kamusal alan da

Yeni tip Koronavirüs'e (Covid-19) karşı aşı dahil önleyici tedavi aldığını veya virüs taramasının negatif sonuçlandığını ispat edemeyenlerin ulaşıma, bazı yerlere ve belirli faaliyetlere erişiminin yasaklanmasını tavsiye eden kanun tasarısına Fransız sağ muhalefeti çok sert tepki gösterdi.

SHABER3.COM

Emmanuel Macron'un cumhurbaşkanlığındaki Fransa'da Başbakan Jean Castex'in kabinesinin onay verip parlamentoya gönderdiği 'Yeşil Pasaport' tasarısı tartışmaları alevlendirdi.

Yeni tip Koronavirüs'e (Covid-19) karşı aşı dahil önleyici tedavi aldığını veya virüs taramasının negatif sonuçlandığını kanıtlayamayanların ulaşıma, bazı yerlere ve belirli faaliyetlere erişiminin yasaklanmasını öneren kanun tasarısına muhalefet sert tepki gösterdi.

Eski adı Ulusal Cephe (FN) olan Ulusal Birlik (RN) partisinin sözcüsü Sebastien Chenu, hükûmeti 'sağlık diktatörlüğü kurmaya çalışmakla' suçladı. 

KANUN TASARISI ÖZGÜRLÜKLERİ ENGELLEYECEK
 
Aşırı sağcı partinin lideri Marine Le Pen, tasarıyı "özünde totaliter"diye niteledi. Le Pen "Tasarı aşıyı zorunlu kılmıyor, ama dolaylı yoldan aşı yaptırmayanların toplumsal hayatlarının olmasını engelliyor." eleştirisini getirdi. 

Parlamentoda oylamaya sunulacak tasarıyı merkez sağcı Cumhuriyetçiler (LR) partisi de kınadı. LR Genel Başkan Yardımcısı Guillaume Peltier, "Yetkililerin parlamento denetimi olmaksızın özgürlüklerimizi askıya alma yetkisine sahip olmaları tasavvur edilemez." tepkisini gösterdi. 

Macron'un partisi İlerleyen Cumhuriyet'in (LRM) üyesi ve Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Amelie de Montchalin, tasarının 'hükûmete olağanüstü yetkiler vermek ya da otoriter sağlık devleti kurmak için hazırlanmadığını' söyledi.

Avrupa Birliği'nden (AB) acil kullanım yetkisi alan BioNTech-Pfizer'i diğer Avrupa ülkeleri gibi Fransa da pazar günü resmen kullanmaya başlıyor. 

Ancak anketler Fransızların aşıya derinden şüpheyle baktığını gösteriyor. Bir dizi ankette katılımcıların yüzde 50'sinden fazlası aşı yaptırmaya niyetli olmadıklarını söyledi. 

Söz konusu eğilim hükûmetin hazirana dek 15 milyon kişiyi aşılama hedefine sekte vuracağa benziyor. 
<< Önceki Haber Aşı olmayana toplu taşıma da yasak kamusal alan da Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER