Aşı olsa da karantina!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Aralık 30 2020
Paylaş
X Post
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa’da aşı olanların tekrar Covid-19'a yakalanması sebebiyle aşıların bulaştırıcı olup olmadığına dair yeterli delil olmadığı belirtiliyor.
Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) baş bilim insanı Dr. Soumya Swaminathan, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) aşısı olduktan sonra virüse karşı dikkatli davranmaya devam etmeye çağırdı.
Swaminathan yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa’da aşı vurduranların tekrar Covid-19'a yakalandığına işaret ederek, "Dolayısıyla aşının bulaştırıcı olup olmadığı hakkında yeterli bir delil yok." dedi.
"AŞILAR HAKKINDA YETERLİ VERİ YOK"
Swaminathan, "Şu anda aşılardan herhangi birinin, insanların Koronavirüs'e yakalanmasını ve dolayısıyla bulaşmasını engelleyeceğinden emin olmamızı sağlayacak yeterli veriler olmadığını görüyorum.” ifadelerini kullandı.
Swaminathan, "Sanırım aşılar hakkında daha fazlasını öğrenene kadar, aşılanmış kişiler de belirli bir düzeyde sürü bağışıklığı oluşana kadar seyahat sırasında karantina gibi önlemleri alması gerektiğini varsaymalıyız." dedi.
“BU SALGIN EN BÜYÜK OLANI DEĞİL”
WHO Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan, Covid-19 salgınının şiddetli olduğunu ve küresel çapta hızla yayıldığını belirterek, "Muhakkak ki bu salgın en büyük olanı değil. Bu virüs çok bulaşıcı, insanları öldürüyor ve pek çok kişiyi sevdiklerinden mahrum ediyor." tespitinde bulunmuştu.
Ryan, "Bu bir uyarı alarmıdır. Gelecekte daha da şiddetli olabilecek bir şeye (salgına) karşı hazırlanmalıyız." ikazında bulunmuştu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.3 ayda devasa harcama: Diyanet, dakikada 358 bin lira harcadı2.Papa: 'Savaşta öldürülen Lübnanlı çocuğun fotoğrafını yanımda taşıyorum'3.Almanya Meclis Başkanı Klöckner’in Signal profili ele geçirildi4.Nadir Sarıbacak’tan Amerika itirafı: 'Kaldırımda oturup ağladığım günler oldu'5.Kundakçı cinayetine karışan iki isim hakkında müebbet hapis istendi!
6.Gülistan Doku cinayeti: Gizlik tanık tarif etti mezar yeri izi bulundu7.Almanya'da Türkiye kökenli vekilin dokunulmazlığı kaldırıldı8.AİHM'de yargıçların seçimi sil baştan işte yeni dönemin şifreleri!9.Gülistan Doku cinayeti: Soylu'dan tutuklanan vali için aklama gelmiş 'İddialar asılsız...'10.Eski dosyalar raftan iniyor: Rabia Naz cinayeti yeniden masaya yatırılacak!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

CUMA KARAMAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

3 ayda devasa harcama: Diyanet, dakikada 358 bin l...

Papa: 'Savaşta öldürülen Lübnanlı çocuğun fotoğraf...

Almanya Meclis Başkanı Klöckner’in Signal profili ...

Nadir Sarıbacak’tan Amerika itirafı: 'Kaldırımda o...

Kundakçı cinayetine karışan iki isim hakkında müeb...







