Aşıklar, Bilim Şenliği'nde atıştı


ADANA (CİHAN)- Adana Özel Burç Vural Anadolu Fen ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri hazırladıkları projeleri 'Bilim Şenliği'nde sergiledi. Büyük ilgi gören şenlikte öğrenciler projeleri ile yarıştı.

YGS sınavlarında elde etmiş olduğu başarıların yanı sıra TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları, ulusal ve uluslararası proje yarışmalarında da Adana'yı başarıyla temsil eden Özel Burç Vural Anadolu Fen ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerine bilim ve bilimsel araştırma ile çalışmaları daha da çok sevdirmek için 'Bilim Şenlikleri' adı altında etkinlikler dizisi düzenledi. Okuldaki tüm zümrelerin ortak katkıları sonucu düzenlenen etkinliklere Adanalı ozan ve şairler de davet edildi. Halk ozanlarının şarkı ve türküleri ile coşan Burçlu öğrenciler, aşıklar atışmasını ise büyük bir ilgi ile dinledi.

Öğrencilerin hazırlamış olduğu stantlarda dünya şampiyonu masa tenisçilerinin gösteri maçı, matematiksel oyunlar, bilimsel deneyler, öğrencilerin yıl içerisinde yapmış oldukları çalışmalar, tansiyon ölçme ve kan grubu tespit etme deneyleri yapıldı. Okul öğrencileri stantları tek tek dolaşarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Burç Vural Anadolu Fen ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Akça, öğrencilerin bilim şenliğine gösterdiği ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Geleceğin bilim adamlarını yetiştirdiklerini ifade eden Akça, "YGS'de elde etmiş oldukları başarıların yanı sıra TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları ve ulusal, uluslararası proje yarışmaları ile birçok spor müsabakalarında Adana'yı temsil eden Burç Anadolu ve Fen Lisesi, öğrencilerine bilimi daha çok sevdirmek amacıyla bu yıl 'Bilim Şenliği' düzenledi. Görerek, dokunarak ve gözlem yaparak öğretmeyi bir eğitim modeli olarak kabul eden okulumuzda öğrencilerimiz eserlerini sergiledi." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Aşıklar, Bilim Şenliği'nde atıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER