Asker, Güroymak'ta PKK'ya göz açtırmıyor


PKK'lılar tarafından Bitlis'in Güroymak ilçesi ve Muş ili arasında bulunan ve her gün binlerce aracın kullandığı D300 kara yoluna patlayıcı döşeneceği ihbarını alan güvenlik güçleri, ilçe kırsalına operasyon düzenledi. Operasyonda, PKK'ya ait çok sayıda erzak ve mühimmat ele geçirildi.

Alınan bilgilere göre, Güroymak ilçesinde geçen D300 kara yoluna patlayıcı madde döşeyerek, yolu havaya uçurmak amacıyla patlayıcı madde düzenekleri hazırlandığı duyumunu alan jandarma, yaptığı istihbari çalışma sonucunda patlayıcıların ilçeye bağlı Yukarı Kolbaşı Köyü ile Yayla Dere Köyü arasında bir sığınakta saklandığını tespit etti.

Tatvan 10. Komando Tugayı, Bitlis İl Jandarma İstihbarat ekipleri ve Güroymak İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan geniş çaplı operasyon sonucunda, bahsedilen patlayıcılar Konak Mezrası ile Yayladere köyleri arasındaki kırsal alanda ele geçirildi.

Arama tarama faaliyetini genişleten jandarma, bölgede irili ufaklı birçok sığınak ve barınak tespit etti. Operasyon sonucunda tüp içerisine çivi gibi malzeme ile güçlendirilmiş 3 büyük ve 2 küçük olmak üzere patlayıcı tüpler ve bin 450 metre kablo, örgüt kıyafetleri, ayakkabı, battaniye gibi birçok malzeme ele geçirildi. Tespit edilen bir yiyecek deposunda ise 5 çuval un, 4 çuval şeker, bir bulgur çuvalı ile patlayıcı madde hazırlamada kullanılan bataryalar ve diğer malzemeler ele geçirildi.

Gerekli adli işlemler yapıldıktan sonra, ele geçirilen tüm malzemeler imha edildi. Öte yandan, ele geçirilen patlayıcıların imhası esnasında yaşanan patlamalar Güroymak merkezden dahi duyuldu.

CİHAN
<< Önceki Haber Asker, Güroymak'ta PKK'ya göz açtırmıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER