Askerden Kato Dağı'na büyük operasyon

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerin 3 gün önce kapattıkları karayolu halen ulaşıma açılamayınca askerler Kato Dağı'na büyük bir operasyon başlattı.

Askerden Kato Dağı'na büyük operasyon

PKK'lı teröristler tarafından kapatılan ve 3 gündür kapalı olan Hakkari-Çukurca karayolunun 45. kilometresinde Şine köprüsündeki tuzakların imha edilmesi için havadan ve karadan büyük bir operasyon başlatıldı. Kato Dağı uzantısında bulunan Şine köprüsü yakınlarında Jandarma Özel Harekat timleri tarafından 3 koldan operasyon düzenlendi. Çok sayıda Özel Harekat timinin katıldığı operasyon, helikopterler desteğinde devam ediyor. Şine Dağı üst kısımları ve Kato Dağı çevresi helikopterler tarafından bombalanarak ateş altına alındı.

Askeri kaynaklar, yapılan operasyonu doğrulayarak yolun açılması ve tuzakların imha edilmesine yönelik büyük bir operasyon olduğunu, Kato'ya girildiğini ifade ettiler.Cihan

TSK'dan 9. dalga operasyonu


Türk Hava Kuvvetleri, Kuzey Irak’ta PKK hedeflerine yönelik hava operasyonlarını bu sabah da sürdürdü.

Şehir er Ömer Kağan Kandemir’in adının verildiği operasyona Diyarbakır’dan havalanan sekiz uçak katıldı. Sabah saat 07.00-11.00 arası yapılan operasyonda Metina bölgesindeki PKK kampları hedef alındı.


<< Önceki Haber Askerden Kato Dağı'na büyük operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER