Askeri amaçlı uydu uzayda yörüngeye yerleşti!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Kasım 1 2024
Rusya, Ukrayna'da ile başlayan savaş sonrası uzaya yolladığı Askeri Savunma ve Gözlem uydularını artırdı. Bugün bu uydulara bir yenisi eklendi.
Samanyoluhaber.com - Moskova
Rusya Savunma Bakanlığı, Plesetsk Uzay Üssü’nden Soyuz-2.1a roketiyle fırlatılan askeri uydunun başarıyla yörüngeye yerleştirildiğini duyurdu.
Moskova saatiyle 10:51’de gerçekleşen fırlatma sonrasında uydu, önceden belirlenen yörüngeye başarıyla ulaştı ve tüm sistemlerinin normal şekilde çalıştığı bildirildi.
Fırlatma sürecinin planlandığı gibi yürütüldüğünü belirten yetkililer, uzay aracının German Titov’un adını taşıyan Ana Test Uzay Merkezi tarafından izlemeye alındığını ve Savunma Bakanlığı’nın yer kontrol ekibiyle uydu arasında stabil bir haberleşme bağlantısının kurulduğunu ifade etti.
Bu özel fırlatma, Krasnodar Harbiye Okulu, Stavropol Harbiye Okulu, Aksai Danila Efremov Kazak Harbiye Kolordusu ve Kuzey Kafkasya Suvorov Askeri Okulu öğrencileri tarafından gözlemlendi. Öğrenciler, Soyuz roket fırlatma rampasını ziyaret ederek fırlatma anına tanıklık ettiler ve Mirny şehrindeki kozmodromun tarihi noktalarını gezdiler. Bu gezi kapsamında, Ordu Generali Yuri Yashin, Korgeneral Stepan Shtanko ve Korgeneral Galaktion Alpaidze’nin büstlerinin bulunduğu alanlar ile Angara fırlatma aracının teknik ve fırlatma kompleksi tanıtıldı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!2.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!3.AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!4.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!5.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'
6.Barış Boyun davası: Mahkeme salonu karıştı jandarma biber gazı kullandı7.Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emrullah Erdinç'e gözaltı8.Rusya askeri hedeflerinden vazgeçmeyecek ve Batı9.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı10.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN








