IŞİD'li katilin eline Türk Tüfeğini kim verdi?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Aralık 24 2016
2 askerimizi yakarak öldürdüğünü iddia eden IŞİD katilinin elinde Milli Piyade Tüfeğimiz MPT-76’nın olduğu ortaya çıktı.
2 askerimizi yakarak öldüren IŞİD katilinin elinde Milli Piyade Tüfeğimiz MPT-76’nın olduğu ortaya çıktı. Sır gibi saklanan TSK’dan başka kimseye verilmeyen tüfeğin IŞİD’in eline geçmesi büyük bir skandal. Daha vahimi ise iki askerin yakarken video çeken IŞİD teröristleri, tüfeği defalarca adeta hepimizin gözüne sokarcasına yakın çekim gösteriyorlar.

20 YILIN EMEĞİ
Milli Piyade Tüfeği Projesi, 90’lı yıllardan itibaren olgunlaştırıldı. Üzerinde uzun süre çalışma yapıldı ve proje üzerinde onlarca mühendisin çalışması sonucunda 2008 yılında tasarımı bitti. 2011 yılında üretime başlanan Milli Piyade Tüfeği’ne MPT-76 ismi verildi.
BİR TSK’DA BİR DE IŞİD’DE
MPT-76 TSK’dan başka hiçbir ordunun elinde bulunmuyor. Azerbaycan Ordusu’na satışı gündemde ancak henüz satılmadı. Sadece dünyanın saygın silah test uzmanlarına numune olarak gönderildi.
Ancak geçen MPT-76 ilk kez bir IŞID’ın elinde görüntülendi. Makine Kimya Endüstrisi depolarından Suriye’ye yoğun biçimde silah ve mühimmat sevkedildiği defalarca gündeme gelmişti. Ancak MPT-76’ların sevkedilebileceği kimsenin aklına gelmemişti.
ASKERİMİZİ YAKAN KATİLİN ELİNDE
IŞİD terör örgütünün elinde esir olan iki Türk Askeri Sefer Taş ve Fethi Şahin geçen hafta feci biçimde infaz edildiler. IŞİD iki askerimizi diri diri yakıp, 19 dakikalık görüntüyü internetten yayınladı.
Yakma olayından önce siyah giyimli, hücum yelekli, sakallı ve Türkçe konuşan bir IŞİD teröristi uzun uzun örgüt propagandası yapıp Türkiye’yi tehdit ediyor.
Ancak ilginç biçimde bu tehditler sürerken kamera örgüt üyesinin suratını değil, ısrarla eli
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında2.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!3.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı4.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü5.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti
6.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!7.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı8.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü9.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi10.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve...

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti


