Aslan: AKP, 7 Haziran sonuçlarını kabul etmediğine pişman olacak

Aslan: AKP, 7 Haziran sonuçlarını kabul etmediğine pişman olacak

HDP Batman milletvekili adayı Mehmet Ali Aslan, "AKP, bütün halkları birbirine düşman edip, birbirine kırdırtmak istedi. Biz bunun hesabını sandıkta sormalıyız. Öyle bir seçim olmalı ki 1 Kasım, 7 Haziran sonuçlarını kabul etmediklerine pişman olsunlar." dedi.

Seçim çalışmalarını Hasankeyf'te sürdüren HDP Batman milletvekili adayı Mehmet Ali Aslan, AK Parti'nin iktidarını kaybetmemek uğruna 7 Haziran seçim sonuçlarını hiçe sayarak bir savaş başlattığını söyledi. Aslan, "AKP'nin gözünde bütün bölge düşman. İktidar uğruna 500 insanı katletti. Batıdaki, Batmanlı Kürt firmalarının araçlarına da saldırdılar, Mardinli Arap firmalarının araçlarına da saldırdılar." dedi.

HDP Batman milletvekili adayı M. Ali Aslan, HDP Batman İl Eşbaşkanı Rojda Sürücü, HDP il genel ve belediye meclis üyeleri ile HDP Hasankeyf HDP ve DBP ilçe yöneticileri ile birlikte Hasankeyf esnafını ziyaret etti. PTT, DEDAŞ, tekstil fabrikası ve Hasankeyf esnaflarını ziyaret ederek sorunlarını dinleyen HDP Batman milletvekili adayı M. Ali Aslan, esnaflara HDP tanıtım broşürü dağıttı.

'AKP'NİN GÖZÜNDE BÜTÜN BÖLGE DÜŞMAN'

Esnaflarla buluşma sırasında konuşan HDP Batman milletvekili adayı M. Ali Aslan, seçime sayılı günler kaldığına dikkat çekerek, "Ülkenin ve çocuklarımızın geleceğini belirleyecek bir seçim var. Halkımızın malumu, biz Meclis'e girdikten bunu sindiremediler. Erken seçim kararı alacakları zaten ilk günden beri belliydi, ama erken seçime gitme kararı almadan önce bir savaş başlattılar. Halkımız şahittir, bunlar halkımıza, halklarımıza zulmederken; bunlar Kürt, bunlar Türk, bunlar Arap, bunlar AKP'li, bunlar CHP'li biçiminde ayırmadan bir bütün olarak tüm bölgeye saldırdılar. Kendi seçmenine bile saldırdı. AKP'nin gözünde bu bölge ötekileştirilmiş bir bölge. Kimliğiniz ve tercihiniz ne olursa olsun onun nezdinde değişen bir şey, hem ötekileştiriyor hem de düşman olarak görüyor. Batıdaki, Batmanlı Kürt firmalarının araçlarına da saldırdılar, Mardinli Arap firmalarının araçlarına da saldırdılar. Daha doğrusu saldırttılar. 400 tane il ilçe binamızı yaktılar, yıktılar. Çocukları öldürdüler, insanlarımızı, çocuklarının cesetlerini bozulmasın diye buzdolaplarında saklamak zorunda bıraktılar." dedi.

'İKTİDAR UĞRUNA 500 İNSANI KATLETTİ'

Bütün bu olanların AK Parti'nin iktidarını korumak amacıyla gerçekleştiğini dile getiren Aslan, "Kendi iktidarları için bütün halkları birbirine düşman edip, birbirine kırdırtmak istediler. İşte madem önümüzde bir sandık var, önümüzde 1 Kasım seçimleri var, biz bunun hesabını sandıkta sormalıyız, hem de daha güçlü şekilde. Öyle bir seçim olmalı ki 1 Kasım, onları 7 Haziran sonuçlarına pişman ettirmeli. Öyle bir seçim olmalı ki savaş açtıklarına, onca insanı öldürdüklerine, bunca kenti yakıp yıktıklarına, 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını kabul etmemelerine pişman olsunlar. Bu iki ayda 500'den fazla insan öldü. Askeri, polisi, gerillası, sivil insanıyla birlikte biz sadece iki ayda bunca insan kaybettik. İktidarlarını kaybetmeme uğruna bütün bu felaketleri halklarımıza yaşattılar. Madem bu iktidar bu halka bu zulmü reva gördü, bu halk da bu iktidara sandıkta gerekli cevabı verecektir." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Aslan: AKP, 7 Haziran sonuçlarını kabul etmediğine pişman... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER