ASO Başkanı: Ekonomiye odaklanarak, kaybettiğimiz zamanı telafi etmeliyiz


Ankara Sanayi Odası Başkanı (ASO) Nurettin Özdebir, Türkiye'nin seçimlerle zaman kaybettiğini belirtti. Özdebir, "Bu seçimde halk bir partimize tek başına iktidar hakkı vermiştir. Koalisyonları konuştuğumuz bir süreçte konforlu bir iktidara sahip olduk diye düşünüyorum. Bundan sonra yapılması gereken, hükümetin kurulmasının ardından süratle ekonomiye odaklanarak, kaybettiğimiz zamanı bir an önce telafi etmektir." ifadelerini kullandı.

1 Kasım seçimlerini yazılı açıklama ile yorumlayan Özdebir, sonuçlara herkesin saygı göstermesi gerektiğinin altını çizdi. Gerginlikleri ve kutuplaşmaları bir yana bırakıp ülkenin geleceğine odaklanılması gerektiğini vurgulayan Özdebir, şunları kaydetti:

"Gerginliklerin bu ülkeye fayda getirmediğini geçmişte hep birlikte gördük. Artık Türkiye'nin yeni bir büyüme hikayesine ihtiyacı var. Başta Anayasa ve hukuk sistemi olmak üzere, adli ve idari yargı reformlarını, iş gücü piyasaları reformunu, kamu harcama verimliliği ve reformunu, yatırım ve üretim ortamını iyileştirecek yapısal reformları ve eğitim sisteminin ve özellikle mesleki eğitim reformunun süratle gerçekleştirilmesi için çaba göstermeliyiz. Zaman kaybetmeden İlk 100 gün içinde bu reformların temellerini atmamız gerekiyor. Aksi takdirde siyasi kaygılarla bunları yapmak mümkün olmuyor."
CİHAN
<< Önceki Haber ASO Başkanı: Ekonomiye odaklanarak, kaybettiğimiz zamanı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER