ASO Başkanı'nın 'devlet geleneğinde yeri yok' sözüne vatandaş tepkisi


Başkent Ankara'daki işadamlarından oluşan bir heyet, Ankara Garı'nda patlamaların gerçekleştiği alanda saygı duruşunda bulunup karanfil bıraktı. Anma töreninde konuşan Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir'e çevredeki bir vatandaş, sarf ettiği sözlerden dolayı tepki gösterdi. Bağıran vatandaş sivil polis ekiplerince alandan uzaklaştırdı. Sorgulaması yapılan kişi daha sonra serbest bırakıldı.

ASO Başkanı Özdebir'in saldırının bir yerlere mal ederek devleti bu işte suçlu göstermeye çalışanların olduğunu, böyle bir suçlamanın devlet geleneğinde yer olmadığını dile getirmesi üzerine bir kişi, "Etmezsin, tabi size bir şey olmuyor bize oluyor. Bunu nasıl devlet yapmadı dersiniz ya" diye bağırdı.

Saygı duruşu sonrası çiçek bırakan işadamları adına konuşma yapan Özdebir, bombalı saldırının acısıyla, bir takım spekülasyonlarla saldırıyı bir yerlere mal etmeye, devleti bu işte suçlu göstermeye çalışanların olduğuna işaret ederek, böyle bir suçlamanın devlet geleneğinde yeri olmadığını kaydetti.
Özdebir devamında şunları dile getirdi: "Evet 1980 öncesi dönemde belki tasvip etmeyeceğimiz olaylar yaşadık ama böyle bir şeyi hiçbir zaman yaşamadık. Bizim devlet geleneğimizde böyle bir şey kesinlikle yok. Ben burada bir takım resimlerde görüyorum. Bizim makamlara olan saygımızı sürdürmemiz lazım ve o makamlar her zaman bize lazım mühim olan devletimizin bekasıdır. Bizim Suriye olmamamız için kendi ortak değerlerimize sahip çıkmamız, bir olmamız güçlü olmamız gerekir. Bu şehitlerimizin anısına hürmeten oradan çıkartacağımız derslerle birlikte tekrar düşünüp kararımızı yeniden gözden geçirmemiz lazım. Ağırda işlese devletin çarklarına bizim inanmamız lazım. Bütün beklentimiz bunu yapan, yaptıran, bunun arkasındaki güçlerin bir an evvel ortaya çıkartılması milli birlik ve berberliğimize kastedenlerin cezalandırılması. Bu ümitle şehitlerimizi tekrar anıyor yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

VATANDAŞIN TEPKİSİ SORULARI CEVAPLARKEN GELDİ

Ankara Sanayi Odası Başkanı(ASO) Nurettin Özdebir, gazetecilerin sorularını da cevapladı. HDP'nin çağrısıyla TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) hayatı durdurma kararının sorulması üzerine Özdebir, "Belki duygusal olarak alınmış karalardır hiçbir şekilde tasvip etmiyorum" sözü üzerine kalabalık arasındaki bir vatandaş tepki gösterdi ve "Etmezsin tabi size bir şey olmuyor bize oluyor. Bunu nasıl devlet yapmadı dersiniz ya. Burada yardım etmemizi bile engellediler." diye bağırdı.

Şaşıran Özdebir ise tepkili vatandaşa "Bak kardeşim ben 63 yaşındayım senden önce bunun gibi olayları çok yaşadık hepimiz. Devlet denetliyor varsa suçluları bulunacaktır." karşılığını verdi.

Özdebir, "Terörün istediği budur işte biraz önce burada gördüğünüz şeydir. Buna fırsat vermemiz lazım. Sağlık kuruluşlarında hayatı durdurmak hasta olarak gelen insanlar hizmet bekleyerek geliyorlar. Bu durum toplumda memnuniyetsizlik yaratır. Bu günlerde duyarlı ve dikkatli olmamız lazım. Hepimizin sabırla sonucu beklememiz lazım. Fevri hareketler hiçbir şey kazandırmaz bize." diye konuşmasını sürdürdü. CİHAN
<< Önceki Haber ASO Başkanı'nın 'devlet geleneğinde yeri yok' sözüne... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER