AstraZeneca aşısı İspanya'da da askıya alındı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mart 15 2021
AstraZeneca uzmanlarınca geliştirilen koronavirüs aşısının İspanya'da da askıya alındığı belirtildi. Söz konusu aşının uygulanması 18 ülkede durduruldu.
İspanya, kan pıhtılaşmasına neden olduğu gerekçesiyle Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının kullanımını 2 hafta süre ile askıya aldı.
İngiltere'de Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının yetişkinlerde ciddi kan pıhtılaşmasına neden olduğu raporlarının duyurulmasının ardından aşının kullanımı toplam 18 ülkede askıya alındı. İspanya da AstraZeneca aşısının kan pıhtılaşmasına neden olduğu şüphesiyle kullanımını 2 hafta süre ile askıya aldığını duyurdu.
İspanya ile birlikte aralarında Fransa, Danimarka, Almanya, Hollanda, İzlanda, İrlanda, Norveç, İtalya, Avusturya, Estonya, Litvanya, Letonya, Bulgaristan, Romanya, Tayland, Endonezya ve Lüksemburg’un bulunduğu 18 ülke, kan pıhtılaşmasına neden olduğu gerekçesiyle önlem olarak AstraZeneca aşısını askıya aldı. İngiltere ise AstraZeneca aşısını kullanmaya devam ediyor.
DSÖ ve EMA yarın görüşecek
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada, "Cuma günkü son basın toplantımızdan bu yana aşıyı alan kişilerde kan pıhtılaşması raporlarının ardından birkaç ülke daha tedbir olarak AstraZeneca Covid-19 aşılarının kullanımını askıya aldı. Bu olayların Covid-19 aşılamasıyla bağlantılı olduğu anlamına gelmez, ancak bunları araştırmak rutin bir uygulamadır ve etkili kontrollerin yürürlükte olduğunu gösterir" ifadelerini kullanarak, DSÖ'nün Aşı Güvenliği Danışma Komitesinin mevcut verileri gözden geçirdiğini ve Avrupa İlaç Ajansı (EMA) ile yarın görüşeceğini belirtti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'4.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'5.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor
6.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?7.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi8.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!9.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'10.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







