Astrid Lindgrens Ödülü'ne Türk yazarlar da aday gösterildi


İsveçli dünyaca ünlü çocuk kitapları yazarı Astrid Lindgrens anısına her yıl verilen ödüle, bu yıl Türkiye'den de üç aday gösterildi.

Çocuk ve gençlere yönelik edebiyat alanında dünyanın en önemli ödüllerinden olan Astrid Lindgren ödülü için Türkiye'den Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), yazar Fatih Erdoğan ve yazar Miyase Sertbarut aday gösterildi.

Dünyada çocuk kitapları alanında verilen en büyük ödül olarak kabul edilen ve Astrid Lindgren anısına verilen ödülün bu yılki adayları Jüri Başkanı Boel Westin tarafından Frankfurt Kitap Fuar'ında açıklandı. Ödüle 59 ülkeden toplam 215 kişi aday gösterildi. Ödüle layık görülen kişi ye da kurum 5 Nisan 2016 yılında açıklanacak.

ASTRİD LİNDGREN ÖDÜLÜ

İsveçli çocuk edebiyatı yazarın Astrid Lindgren'in 2002'de 94 yaşında vefat etmesinin ardından, İsveç Hükümeti tarafından yazar anısına verilen ödül, 5 milyon İsveç Kronu (1 milyon 750 bin lira) ile dünyanın en büyük çocuk ve genç edebiyatı ödülü olmasının yanı sıra, en büyük ikinci edebiyat ödülü. Ödül, kitapları 91 dile çevrilen ve 145 milyondan fazla satan Astrid Lindgren'in edebi yaklaşımına uygun olarak, yeni ve yetenekli öykücülere, yazarlara ve kitap resimleyenlere veriliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Astrid Lindgrens Ödülü'ne Türk yazarlar da aday gösterildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER