Astsubaydan şehit cenazesine damga vuran sözler

Dağlıca'da şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Kemal Özata'nın Konya'daki cenazesine şehit annesini teselli eden kadın astsubayın sözleri damgasını vurdu.

Astsubaydan şehit cenazesine damga vuran sözler

Kadın astsubayın bu tepkisi akıllara Yarbay Mehmet Alkan'ın kardeşinin cenazesindeki tepkiyi hatırlattı. Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde 14 Ağustos günü arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan ve tedavi altındayken dün yaşamını yitirerek şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Kemal Özata, bugün memleketi Konya'da yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı törenle gözyaşları içinde toprağa verildi.


Üçü kız 7 kardeş olan şehit Özata'nın cenazesini evin önünde TIR şoförü babası Mehmet Özata, annesi Cennet Özata, kardeşleri ve yakınları karşıladı. 

KADIN ASTSUBAY: ZENGİN OLAN ASKER DE OLMAZ, ŞEHİT DE
Eşinin şoför olduğunu ifade eden anne Cennet Özata, "Babası şofördü. Nüfusumuz çoktu. Çocuklarım küçüklü, büyüklülerdi. Kendi kendilerini idare ederlerdi" dedi. Bu sırada anne Özata'nın elinden tutan görevli kadın astsubay, "Teyzem bilmem mi? Zengin olan asker olur mu? Olmaz. Zengin olan; asker de olmaz, şehit de olmaz. Ne güzel evlatlar yetiştirmişsin" dedi.

DHA
<< Önceki Haber Astsubaydan şehit cenazesine damga vuran sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER