Asya bebeğin yaralı ailesi ilk kez görüntülü telefonla konuştu


Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısında ağır 2.5 yaşındaki Asya bebeğin sağlık durumunda herhangi bir değişikliğin bulunmadığı belirtildi. Bombalı saldırıda yaralanan anne Çilem ve baba Turgut Başaran'ın ise, olaydan sonra ilk kez görüntülü telefon görüşmesi yaptığı ve bebekleri için dua ettikleri öğrenildi.

Adana'dan İstanbul'a gezmek için gelen Başaran ailesi, Taksim'deki canlı bomba saldırısında yaralandı. Bombalı saldırı sonrası yaralanan baba Turgut Başaran, Taksim Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldı. Anne Çilem Başaran ve 2.5 yaşındaki Asya bebek ise Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Şarapnel parçasının başına çarpması sonucu ağır yaralanan Asya bebek, olayın üstünden 5 gün geçmesine rağmen hala yoğun bakımda uyutuluyor. Hastaneden alınan bilgilere göre durumunun stabil olduğu ve yoğun bakımda tedavisine devam edildiği belirtildi. Ayrıca bombalı saldırı sonucu hastaneye kaldırılanların tamamının yoğun bakımdan çıktığı ve birçoğunun ise taburcu olduğu öğrenildi.

Bu arada, yoğun bakımdan çıkan anne Çilem Başaran'ın Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisine devam ediliyor. Baba Turgut Başaran ise Acıbadem Hastanesi Cerrahi servisinde tedavisine devam edildiği öğrenildi. Anne Çilem ve Baba Turgut Başaran'ın olaydan sonra dün ilk defa görüntülü telefon görüşmesiyle konuştukları ve küçük kızları Asya için dua ettikleri öğrenildi.

Olayın meydana geldiği sırada patlamada yaralananlar en yakın hastanelere sevk edilmişti. Yaralılardan Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılanlardan durumu ağır olan vatandaş olayın ikini günü hayatını kaybetmişti. 4'ünün ise taburcu edildiği öğrenildi. Birol Göç isimli yaralının ise aynı hastane de Beyin Cerrahi Servisin'de tedavisi sürüyor. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen vatandaşlardan 4'ünün taburcu edildiği, Şişli Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen 10 yaralıdan 3 kişinin tedavisi normal servis ünitelerinde tedavileri sürüyor. Olayın en küçük mağduru Asya Başaran ise Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavisi sürüyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Asya bebeğin yaralı ailesi ilk kez görüntülü telefonla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER