İşte Atalay Filiz'in üzerinden çıkanlar

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Haziran 12 2016
Atalay Filiz’in üzerinden kendi kimliği, kendisi ve başkalarının fotoğraflarının bulunduğu dört adet sahte kimlik, üç adet ehliyet belgesi, 14 adet kendi ve başkaları adına faal olan kredi ve banka kartları, iki adet avcı bıçağı, biber gazı ile 25 bin TL’ye denk gelen miktarda para, çakmaklar, fener, kamp yerlerine ilişkin kitaplar, sayısal loto kuponu çıktı. Ormanda kurbağa, böcek yemiş. Bavullarında eşyalar ve kitapları yük olunca atmış.
Emniyet yetkilileri, Atalay Filiz'in 27 Mayıs'ta İstanbul'da işlediği cinayetten sonra 29 Mayıs'ta çeşitli yolcu otobüsleri değiştirerek İzmir'in Buca ilçesine geldiğini, 29 Mayıs günü dört saatini bir kafede geçirip gece konaklayacağı Yeşilyurt Semti'ndeki evi bulduğunu anlattı. Filiz, aynı gün gece yarısına doğru Yeşilyurt Semti'ndeki eve yerleşti. Ev sahibinin 75 lira oda ücreti istemesi üzerine gece yarısı geldiğini söyleyip, 25 lira indirim yapmasını istedi ve ev sahibine 50 lira ödedi. 30 Mayıs'ta Buca'da farklı bir evde kaldı, 31 Mayıs'ta da asker olan babasıyla birlikte gençlik yıllarında askeri kampına da gidip kaldığı Menderes'te tatil yöresi Gümüldür'e gitti. Burada birkaç gün pansiyonda kaldı. Ardından dağlık arazide, park ve sahillerde yattı. Aldığı biyoloji eğitimi ve gençlik yıllarında gittiği doğada yaşam kursları nedeniyle doğadaki kurbağa ve çeşitli hayvanları, zehirli olmadığını bildiği çeşitli otları ve bitkileri yiyerek hayatta kaldı. Dün (cumartesi) vatandaşlar tarafından mandalina bahçesinde üzerini değiştirirken görüldü, sapık olduğu düşünüldü, ancak tanınmadığı için ihbarda bulunulmadı.

ÇANTADAN İKİ BIÇAK, 14 KREDİ KARTI, SANTE KİMLİK VE BOL PARA ÇIKTI

Gözaltına alınıp Bozyaka'daki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen Filiz'in çantasından kıyafet ve yaşam malzemelerinin yanı sıra kendi adına düzenlenmiş pasaport çıktı. Pasaport incelendiğinde en son 2012 yılında Endonezya'ya gittiği görüldü, pasaportun geçerlilik süresinin de aynı yıl dolmuş olması dikkat çekti. Kendisinin fotoğrafının yapıştırıldığı dört sahte kimlik yine başkası adına ve kendi fotoğrafının olduğu üç sahte ehliyet, kendisi ve başkaları adına düzenlenmiş 14 banka kartı, kredi kartı, askeri personel yakını kimlik kartı, kendisine benzeyen bir Fransız vatandaşına ait vatandaşlık bilglierini içeren belge, biri 17 diğeri 15 santimetre uzunluğunda iki avcı bıçağı, biber gazı, 10 bin Türk lirası ve 3 bin 500 Euro para çıktı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir