Atanamayan öğretmen bakın hangi mesleği seçti

Aydın'ın Karacasu ilçesinde yaşayan Karadeniz Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunu 37 yaşındaki Mutlu Altınöz, KPSS sınavlarına girip ataması yapılmayınca çoban oldu.

Atanamayan öğretmen bakın hangi mesleği seçti

Karacasu İlçesi Ataeymir Mahallesi'ne 4 kilometre mesafedeki Okkalı Tepe mezrasında doğup büyüyen Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mutlu Altınöz, 15 yıldır ataması yapılmadığından keçi ve koyun sürülerine dağlarda çobanlık yaparak geçimini sağlıyor. 




Yıllardır hiç vazgeçmeden KPSS'ye giren Altınöz, çok sevdiği öğretmenlik mesleğine atanana kadar şansını deneyeceğini söyledi. Altınöz, ailesi gibi çoban olmak istemediğinden, bütün zorluklara rağmen okumayı seçtiğini, ancak yine de çobanlıktan kurtulamadığı ifade etti.



En zor şartlarda okula gidip geldiğini belirten Altınöz, "Mezrada elektrik, su telefon, yol yoktu. Her gün 4 kilometre okul yolunu yürüyerek gidip geldim. O zamanlar köprümüz dahi yoktu. Dere taşar, sel gelir, karşıya geçemezdik. Her gün 8 kilometre yaya yürürdük. Ama okuma azmiyle her türlü zorluğa katlanırdık. Bütün zorluklara rağmen Karadeniz Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde okuyup, öğretmen çıktım. Çok sevdiğim öğretmenliği yapmak nasip olmadı. Çoban olmamak için okumuştum, ama yine kurtulamadım. Baba mesleği olan çobanlığı yapıyorum" dedi.


Kışın mezrada, Haziran-Eylül ayları arasında ise bin 700 rakımı olan Babadağ Yaylası'nda zirveye çıkarak, sürüleri ile birlikte kıl çadırda yaşadıklarını söyleyen Altınöz, "450 civarı keçi ve koyun sürümüz var. Burada kendi mesleğimi icra ediyorum. Ya öğretmenlik ya da çobanlık yapacağım. Başkasının yanında çalışmaktansa kendi işimi yapıyorum, ama öğretmenlikten de asla vazgeçmeyeceğim" diye konuştu.


<< Önceki Haber Atanamayan öğretmen bakın hangi mesleği seçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER