Atatürk Havalimanı dünyada 11. sıraya yükseldi

Atatürk Havalimanı dünyada 11. sıraya yükseldi

Atatürk Havalimanı, 2015'te 61,8 milyon yolcuya hizmet vererek dünyanın en büyük 11. havalimanı oldu. Atatürk Havalimanı yüzde 9,2 büyüyerek geçen yıl 11. sırada olan Frankfurt Havalimanı'nı geride bıraktı.

TAV Havalimanları tarafından işletilen Atatürk Havalimanı, 2015 yılında 61,8 milyon yolcuya hizmet vererek dünya sıralamasında 11. oldu. Uluslararası havalimanı işletmecilerinin çatı örgütü Airports Council International (ACI) tarafından yapılan açıklamaya göre, Atatürk Havalimanı yolcu sayısını yüzde 9,2 artırarak Jakarta ve Frankfurt havalimanlarını geride bıraktı. İstanbul Atatürk Havalimanı, Avrupa'da üçüncü sırada yer alıyor.

ATATÜRK HAVALİMANI YÜZDE 9 BÜYÜDÜ

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü Atatürk Havalimanı'nın, hızlı büyümesini sürdürerek geçen yıl 61,8 milyon yolcuya sorunsuz hizmet verdiğini dile getirdi. Dünyanın en önemli bağlantı merkezlerinden biri olmasından dolayı avantaj elde ettiklerini aktaran Ünlü, "Havalimanımızdan bugün 129 havayolu toplam 276 iç ve dış hat noktasına uçuyor. Atatürk Havalimanı dış hatlar terminali genişleme projesinin tamamlanmasıyla yılda 75-80 milyon yolcuya rahatlıkla hizmet sunabileceğiz. Başta DHMİ, SHGM ve THY olmak üzere tüm paydaşlarımızla birlikte yolcularımıza güvenli, hızlı ve konforlu bir seyahat deneyimi sunmak üzere çalışmayı sürdüreceğiz." dedi.

ACI World Direktörü Angela Gittens ise havacılık sektörünün dinamizmine ve zaman içindeki evrimine tanıklık etmenin etkileyici olduğunu dile getirdi. Gittens "Bazı pazarlarda gerek havayolları gerekse de havalimanlarının artan talebi karşılamak üzere büyüdüklerini ve verimlilik artışına yöneldiklerini görüyoruz. Dolayısıyla ABD ve Batı Avrupa gibi doygun pazarlarda dahi yolcu trafiğinde geçmişe kıyasla daha yüksek artışlara tanık oluyoruz. Öte yandan, gelişmekte olan pazarlara hizmet veren Ortadoğu ve Asya'daki bağlantı merkezlerinde çift haneli büyüme ediyor." diye konuştu.

Tüm dünyadan bin 144 havalimanını kapsayan ACI verilerine göre 2015'te Atlanta ve Pekin ilk iki sırada yer alarak önceki yıla göre konumlarını korudu. Dubai ise yolcu sayısını yüzde 10,7 artırarak üçüncü sıraya yükseldi.

ACI VERİLERİNE GÖRE 2015 TOPLAM YOLCU TRAFİĞİ ŞÖYLE

Verilere göre havalimanları ve yolcu sıralaması şöyle gerçekleşti:
1. Atlanta Havalimanı - 101 milyon yolcu
2. Pekin Havalimanı - 89,9 milyon yolcu
3. Dubai Havalimanı - 78 milyon yolcu
4. Şikago Havalimanı - 76,9 milyon yolcu
5. Tokyo Havalimanı - 75,3 milyon yolcu
6. Londra Havalimanı - 75 milyon yolcu
7. Los Angeles Havalimanı - 74,9 milyon yolcu
8. Hong Kong Havalimanı - 68,2 milyon yolcu
9. Paris CDG Havalimanı - 65,8 milyon yolcu
10. Dallas Fort Worth Havalimanı - 64,1 milyon
11. İstanbul Atatürk Havalimanı - 61,8 milyon yolcu
12. Frankfurt Havalimanı - 61 milyon yolcu
13. Şanghay Havalimanı – 61 milyon yolcu
14. Amsterdam Havalimanı – 58,3 milyon
15. NY JFK Havalimanı – 56,8 milyon yolcu

CİHAN
<< Önceki Haber Atatürk Havalimanı dünyada 11. sıraya yükseldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER