Atatürk Havalimanı'nda bakım nedeniyle pist kapatıldı


İSTANBUL (CİHAN)- Atatürk Havalimanı pistlerinden birisi, 70 gün sürecek bakım ve onarım çalışmaları için kapatıldı. Havalimanı çalışmalarla adeta şantiyeye dönerken, alınan önlemlerle uçuş trafiğinin bu sürede aksamayacağı bilgisi verildi.

Atatürk Havalimanı'nda Sefaköy-Florya yönündeki 3 bin metre uzunluğa sahip 17L-35R pisti bakım ve onarım çalışmaları için 70 günlüğüne kapatıldı. Yetkililer, önlemlerini aldıklarını bu kapanmanın uçuş trafiğine olumsuz etkilemeyeceğini söyledi.

Günde ortalama binden fazla uçağın kullandığı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda, zamanla aşınan pistlerde bakım ve onarım çalışmaları yapılıyor. Havalimanında 3 bin metre uzunluğundaki Sefaköy-Florya yönündeki pist bozulma ve aşınmaların giderilmesi için kapatılarak dünden itibaren bakıma alındı. Uçakların iniş ve kalkışlarda sorun yaşanmaması için, pistteki bakım ve onarım işleminin zorunlu olduğu belirtildi.

UÇUŞLAR ETKİLENMEYECEK

Havalimanı iş makineleri ve kamyonlarla adeta şantiyeye döndü. Pist, yoğun uçak trafiğinin yaşandığı yaz sezonuna yetiştirilecek. Pist kapatılmadan önce havayolu şirketlerinin mağdur olmaması için yetkililerin tüm önlemleri aldığı ifade edildi.

Yine pistin kapalı olması, pilotlara bir NOTAM ile bildirildi. NOTAM olarak adlandırılan havacıları bilgilendirme notunda, inşaat çalışmaları nedeniyle pistin 6 Nisan-17 Haziran arasında kapalı olacağı bilgisi verildi. Pistin kapalı olduğu tarihler arasında Atatürk Havalimanı'nda iniş ve kalkışlarda diğer iki pist kullanılacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Atatürk Havalimanı'nda bakım nedeniyle pist kapatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER