Atatürk Havalimanı park mı oluyor?
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Nisan 19 2016
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İBB Meclis Üyesi Mehmet Berke Merter, 3. Havalimanı'nın bitmesi ile birlikte Atatürk Havalimanı'nının şehir parkı yapılmasını teklif etti. Merter, parkın isminin ise Atatürk Şehir Parkı olmasını önerdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin Nisan ayı toplantısında gündem dışı söz alan Merter, farklı bir istekte bulundu. 11 bin 700 dönümlük Atatürk Havalimanı arazisinin şehir parkı olmasını teklif eden Mehmet Berke Merter, adının ise Atatürk Şehir Parkı konulmasını önerdi. Konuşmasında dünyanın bir çok metropollerinin şehir parklarında örnekler sunan CHP’li Merter, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın da konu hakkındaki düşüncelerini öğrenmek istediğini dile getirdi.
İstanbul'un büyük bir şehir parkına sahip olmadığını söyleyen Merter, alanın şehir parkı yapılmasının büyük bir olay olacağını, İstanbul'un beton çölü olmasından kurtulmasına doğru bir adım olabileceğini söyledi. Merter, "Atatürk Havalimanı'nın yerine dünyanın en büyük şehir parklarından birinin yapılmasını destekliyoruz ve isminin de Atatürk Şehir Parkı olmasını arzu ediyoruz” dedi.
CİHAN
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir KHK'lı daha bilmediği işi yaparken iş kazası geçirdi, vefat etti2.İşte detaylar: Güllü'nün kızına ait uyuşturucu test sonucu çıktı3.Ne demek istedi? Bahçeli: ”Erdoğan, günümüzün Süleyman’ıdır”4.Yenidoğan çetesine tahliye!5.Erdoğan Hatay'da brandalarla kapatılan inşaatlar için: ‘Şu binaların güzelliklerine bak…’
6.AKP'li gazeteciler birbirine girdi: “Ahmet Hakan’ın sicili bozuk, itibarı yok”7.Japonya'da facia! 50 araç birbirine girdi: Ölü ve yaralılar var8.İşte amca yeğen Cebeciler! Saray danışmanı çıktı9.İstanbul'da otobüs şarampole yuvarlandı: 4 ölü, 7 yaralı10.İsrail Somaliland'ı tanıdı, Türkiye tepki gösterdi

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







