Atatürk'ün Edremit'e gelişinin 81. yıldönümü kutlandı


Mustafa Kemal Atatürk'ün Balıkesir'in Edremit ilçesine gelişinin 81. yıldönümü törenle kutlandı. Şehit Hamdi Bey Meydanı'ndaki törende Kaymakam Abdülhamit Erguvan, Belediye Başkanı Kamil Saka, Garnizon Komutanı ve 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Vekili Albay Oray Arslan tarafından anıtına çelenk koyulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Salih Korkut Budaras Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Aysevil Akköy, Atatürk'ün sıkıntıların tespiti için sık sık Anadolu'da gezilere çıktığını belirterek, Edremit'in bu anlamda şanslı olduğunu, iki kez misafir ettiğini söyledi. konuşmanın ardından okulun öğrencisi Elif Karataş tarafından bir şiir okundu. Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi'nin ilçeyi temsil etmek üzere yarışmaya katılması dolayısıyla bu gösterinin iptal edildiği açıklanarak tören sona erdi.

Törenden sonra kısa bir değerlendirme yapan Başkan Saka, bağımsızlık mücadelesinde Edremit'in Kuvayi Milliye ruhu ile hareket ettiğini, vatan toprakları için çok sayıda şehit ve gazi veren bir şehir olduğunu söyledi. Saka, "Ulusal bağımsızlığımızı bizlere armağan eden ve Türkiye'nin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması için üstün fikirleriyle her zaman yol gösterici olan büyük liderin Edremitimiz'e gelişinin 81. yılını kutluyor, aziz Atamız'ı bir kez daha, sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Atatürk'ün Edremit'e gelişinin 81. yıldönümü kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER