Atatürk ve Sabiha Gökçen en fazla konuşulan havalimanları oldu


Medya Takip Ajansı Interpress'in 2015 yılı havalimanları araştırmasında, adından en çok Atatürk ve Sabiha Gökçen söz ettirdi.

Interpress'e göre 2015 yılında medyada havalimanları ile ilgili 50 binin üzerinde haber yer aldı. Havalimanlarının medyada haber olma yönüyle yapılan araştırmanın sonuçlarına göre yeni havalimanı açılması planlanan yer ve şehirlerle ilgili haberler medyada yer aldı.

Araştırmada İstanbul Atatürk Havalimanı, hakkında geçen yıl yazılı basında yapılan toplam 9 bin 915 haberle ilk sırada yer aldı. Sabiha Gökçen Havalimanı ile ilgili ise yazılı basında 3 bin 388 haber yer alırken Antalya Havalimanı'nın da hakkında çıkan 2 bin 447 haberle ilk üç içinde yer aldı.

Interpress'in üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ve dergiyi kapsayan incelemesinde, geçen yıl yazılı basında Ankara Esenboğa Havalimanı hakkında 2 bin 222 haber yayınlanırken, 2015 yılı içinde hizmete giren Ordu Giresun Havalimanı'nın da 1.532 haberle gündeme geldiği tespit edildi. Özellikle turizm sezonunda büyük yoğunluk yaşanan İzmir Adnan Menderes Havalimanı hakkında geçen yıl yazılı basında toplam 1.164 haber çıkarken, 1957 yılında hava trafiği hizmetine açılan Trabzon Havalimanı ile ilgili ise yazılı basına 2015 yılında 949 haber yansıdığı belirlendi. Adana Şakirpaşa Havalimanı 599 habere konu olurken, Gaziantep Havalimanı hakkında da yazılı basında 383 haber çıktı. Samsun Çarşamba Havalimanı ile ilgili 290 haberi, Diyarbakır Havalimanı hakkında çıkan 267 haber takip etti. 2015 yılı boyunca Bursa Yenişehir Havalimanı hakkında 244, Konya Havalimanı hakkında ise 177 haberin yazılı basına yansıdığı belirlendi.

İsim ve inşaat yerinin uygunluğu ile pek çok kez gündeme gelen İstanbul'daki 3.havalimanı da adından söz ettirmeyi başardı. Bölge hakkında 2015 yılında 1.259 haber gündeme geldi.
CİHAN
<< Önceki Haber Atatürk ve Sabiha Gökçen en fazla konuşulan havalimanları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER