Türkiye sınırında şiddetli çatışma

Suriye’de bu gece yarısı itibarıyla çatışmaların durması anlaşmasını içeren kararın başlamasıyla beraber IŞİD militanları PYD’nin denetiminde bulunan Telabyad ve Siluk kasabalarına ağır silahlarla saldırı başlattı.

Türkiye sınırında şiddetli çatışma

Çatışmaların yoğunlaşması üzerine sık sık sınırı aşan mermiler Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine düşmesi üzerine halk geceyi tedirgin geçirdi.

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin yanı başında bulunan Suriye’nin PYD denetimindeki Telabyad ile Siluk kasabalarında planlanan ateşkesin başladığı saatlerde IŞİD saldırı başlattı. Her iki kente sızan IŞİD’liler hastaneye saldırdığı, birçok sokakta şiddetli çatışmalara girdikleri öğrenildi. Rakka’nın kuzeyinde yer alan Siluk kasabasında bulunan YPG mevzilerine birçok koldan saldırı düzenlendiği ve yoğun çatışmaların yaşandığı bildirildi. Sınır’da şiddetli çatışmaların yaşanması üzerine Akçakaleliler ise silah seslerinden ve seken mermilerden dolayı geceyi tedirğin geçirdi. Yaşanan çatışmalar üzerine asker ve polis sınır hattında güvenlik önlemlerini arttırdı. 

<< Önceki Haber Türkiye sınırında şiddetli çatışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER