Atilla Sertel, 6. sıradan aday gösterildi


İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Atilla Sertel, CHP'de dün gece yapılan Parti Meclisi toplantısında 1 Kasım'da partiyi sandığa götürecek isimler arasında yer aldı.

7 Haziran'da yapılan genel seçim öncesinde ön seçim sandığından başarıyla ayrılarak Meclis yoluna girdiği halde Yüksek Seçim Kurulu tarafından Basın İlan Kurumu Genel Kurul üyesi olduğu gerekçesiyle adaylığı düşürülen Atilla Sertel, 1 Kasım seçimlerinde İzmir 2. Bölge 6. sıradan aday gösterildi.

Genel Merkez'in kendisini 6. sıradan aday göstermesini değerlendiren Sertel, "Üyelerin verdiği kararın Genel Merkez tarafından ciddiye alınıyor ve demokratik kurallar çerçevesinde yerine getiriliyor olmasını çok önemsiyordum. Bu durum gerçekleşti ve ön seçimden çıktığım sıraya yazıldım. Bu da beni çok mutlu etti. Artık partilerde atama dönemi bitmelidir. Valiyi, kaymakamı atayabilirsiniz ama milletvekili ya da belediye başkanını halka ve üyeye sormak zorundasınız. Böyle bir sistem hem partinin oyunu artırır hem de partiye güveni sağlar. Daha iyi sonuç alacağımızı düşünüyorum. CHP'nin iktidar olması gerekiyor, Türkiye'nin CHP'ye ihtiyacı var. Barışın, özgürlüğün, ekonominin daha iyi olması için CHP Türkiye'de iktidar olmalıdır. 1 Kasım seçimlerinde İzmir'de yüzde 55'in üzerinde bir oy oranı alacağımıza inanıyorum. Her iki bölgede de mevcut milletvekili sayımızın daha üzerine çıkacağız. Bu süreçte şahsıma destek verenlere teşekkür ediyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Atilla Sertel, 6. sıradan aday gösterildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER