Atilla Taş gözaltına alındı!

Meydan Gazetesi yazarı Atilla Taş, Bursa'da gözaltına alındı. Gözaltı kararı sonrası sosyal medyadan canlı yayın yapan ve "Savcımız polisimiz yorulmasın ben geliyorum" deyip tatil yaptığı yerden İstanbul'a doğru yola çıkmıştı.

Atilla Taş'tan gözaltı kararı sonrası "Kendim geliyorum" açıklaması!


Medyaya yönelik son susturma operasyonunda 35 gazeteci hakkında gözaltı kararı verildi.

Gözaltı listesinde olan isimlerden biri de Meydan Gazetesi yazarı Atilla Taş'tı.

Taş gözaltı haberini duyunca sosyal medyadan yazılı ve görüntülü açıklama yaptı.

"Yaram yok ki gocunayım. Söyleyin nereye veriyoruz ifadeyi, hemen geleyim! 7 göbek araştırsalar en fazla bir Atatürkçü bulurlar, başka bir şey değil!  Benim ülkeme bir tek ihanetimi bulsunlar, kimseye bırakmam kendimi asarım! İçim rahat, başım dik,alnım açık, ister gelin alın,ya da geleyim!" diyen Taş bir süre sonra bu defa Periscope üzerinden canlı yayın yaptı. Ve "Kaçan da korkan da kaçtı diyen de şerefsizdir. Yola çıktım geliyorum. Savcılarımız polisimiz yorulmasın. Ama şunu da söyleyeyim "Biz bunu alırız bir daha muhalefet yapmaz" diye düşünenler varsa avuçlarını yalarlar. Korkacak çekinecek bir şeyim yok Allah'a çok şükür" ifadelerini kullandıı.

O video paylaşımından kısa süre sonra gece saat 02:00 gibi polis Atilla Taş'ı Gemlik'te gözaltına aldı.

Son operasyonda gazeteciler, Nurullah Öztürk, Rasih Yılmaz, Murat Aksoy, Abdullah Alparslan Akkuş, Dinçer Gökçe, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap, Ömer Şahin ve Ayhan Şimşek gözaltına alındı.

Diğer 25 gazetecinin isimleri ise şöyle: 

"Ergun Babahan, Eyüp Can Sağlık, Mehmet Yavuz Baydar, Erhan Başyurt, Abdülkerim Balcı, Asım Yıldırım, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Önder Deligöz, Ali Selçuk Gültaşlı, Şemseddin Efe, Turhan Bozkurt, Yonca Kaya Şahin, Ali Yurttagül, Ayşe Özkalay, Can Bahadır Yüce, Celil Sağır, Faruk Arslan, Hasan Cücük, İbrahim Öztürk, Kemal Gülen, Mahmut Akpınar, Mutlu Çölgeçen ile Prof. Dr. Osman Özsoy, İhsan Yılmaz ve Savaş Genç.

Türkiye'de halen 108 gazeteci cezaevinde bulunuyor. Buna 15 Temmuz sonrası tutuklannan 35 TRT çalışanı dahil değil. Türkiye son tutuklamalarla dünyada en çok gazetecinin hapiste olduğu ülke haline geldi.


<< Önceki Haber Atilla Taş gözaltına alındı! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER