'Atın bunu gazeteden, zaten ateistmiş'

Gazeteci Faruk Mercan, zamanında Ahmet Taşgetiren ve Gülay Göktürk'ün gazeteden atılması talebini Akın İpek'in yerine getirmediğini yazdı.

'Atın bunu gazeteden, zaten ateistmiş'

İpek Grubu'nu hedef alan ve Özgür Medyayı susturmayı amaçlayan operasyonun yankıları sürerken Grubun Ankara Temsilcisi Faruk Mercan Twitter'dan önemli iddialarda bulundu.

Faruk Mercan, bir dönem Akın İpek'e, TV ve gazetelerine birer 'Alo Fatih' atanması yönünde baskı geldiğini ve İpek'in bu girişime karşı net bir duruş sergilediğini ifade etti. Faruk Mercan, Saraydaki zat dediği kişinin İpek'e ait gazeteden, şu an havuz medyasında yazan ve bu süreçte İpek ailesinin yanında yer almayan Ahmet Taşgetiren ve Gülay Göktürk'ün atılmasını istediğini, Akın İpek'in bu isteği reddettiğini de açıkladı.

ATIN BUNU GAZETEDEN, ZATEN ATEİSTMİŞ

Faruk Mercan şunları yazdı:


''Saray'daki zat, 'Bugün'de yazan Gülay Göktürk ve Ahmet Taşgetiren'in yazılarına son verilmesini istedi. Akın İpek bunu da kabul etmedi.  Saray'daki zat, 2013 başında Gülay Göktürk'ün "Bugün" gazetesinden çıkarılmasını neden istedi? Bu ibret verici olayın detayını da yazayım. Gülay Göktürk, "Kepek ekmeği yiyin" diyen Saray'daki zata bir yazısında itiraz etmiş, "Hangi ekmeği yiyeceğimize bile karışıyorsun" demişti. Saray'daki zatın Gülay Göktürk'e öfkesi büyüktü. "Bu kadın yazısında bana diktatör demiş. Atın bunu gazeteden. Zaten ateistmiş." diyordu. Saray'daki zatın bu talebine rağmen, Gülay Göktürk, 2014'e kadar Bugün'de yazmaya devam etti. Ne yazık ki, 17/25 Aralıkla havuza sürüklendi.''


<< Önceki Haber 'Atın bunu gazeteden, zaten ateistmiş' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER