Atina'da yüzlerci kişi Paris'te hayatını kaybedenleri andı


Yunanistan'ın başkenti Atina'da yüzlerce kişi, Paris'te meydana gelen terör saldırılarını lanetlemek için bir araya geldi. Fransa'nın Atina Büyükelçiliği girişine çiçek bırakan vatandaşlar hem mum yaktı hem de dayanışma mesajları verdi. Atina Belediyesi binası ise saldırılarda hayatını kaybedenlerin anısına Fransa bayrağının renklerine büründü.

Başkent Atina'daki Fransa Büyükelçiliği ve Yunanistan Fransız Enstitüsü binalarına çiçek bırakan Yunanlar, hem Paris'teki saldırılarda hayatını kaybedenleri andı, hem de terörü lanetledi. Dün akşam Fransa Büyükelçiliği önünde toplanan yüzlerce kişi yetkililere taziyelerini iletti. Siyasi parti temsilcileri de büyükelçilik dışında oluşturulan bölüme çiçek bırakarak hayatını kaybedenleri andı. Bazı vatandaşların dayanışma mesajlarının yazılı olduğu kağıtları çiçek demetlerinin üzerine iliştirdikleri görüldü.

Atina Belediyesi binası ise Fransa bayrağının mavi, beyaz ve kırmızı renkleriyle ışıklandırıldı. Ülkenin diğer şehirlerinde de benzer uygulamalara gerçekleştirildi. Kavala Belediyesi binası da Fransa bayrağı renkleriyle ışıklandırıldı. Girit'in Hanya şehri limanındaki deniz feneri de aynı şekilde mavi, beyaz ve kırmızı renkler ile aydınlatıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Atina'da yüzlerci kişi Paris'te hayatını kaybedenleri andı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER