Atina ile Prag arasında 'Euro' krizi patlak verdi


Yunanistan, Çek Cumhuriyeti Devlet Başkanı Milos Zeman'ın açıklamalarına tepki amacıyla Prag Büyükelçisi Panayotis Sarris'i istişarelerde bulunmak üzere Atina'ya çağırdı.

Atina ile Prag arasına 'Euro Bölgesi' krizi patlak verdi. Çek Cumhuriyeti Devlet Başkanı Milos Zeman, Slovakya haber ajansına verdiği demeçte, "Yunanistan'ın Euro bölgesinden ayrıldığı günün ertesinde Slovakya, Euro bölgesine katılacak." ifadelerini kullanması Atina'nın sert tepkisine neden oldu.

Yunan Dışişleri Bakanlığı, Zeman'a tepki amacıyla Prag Büyükelçisi'ni çekti. Zeman, "Yaz aylarında kreditörler ile Atina arasında sürdürülen müzakerelerde çok mümkün görünmesine rağmen Yunanistan'ın Euro dışında kalmamasından ötürü hayal kırıklığı yaşadığını" da belirtti.

Yunan basın-yayın organları, son dönemde Atina karşıtı açıklamalarıyla rahatsızlığa neden olan Zeman'ın son demecinin bardağı taşırdığı yorumu yapıldı. Bunun üzerine Dışişleri Bakanı Kotzias, Prag Büyükelçisi Sarris'in Atina'ya dönmesi talimatını verdi. Medyaya göre Atina'nın bu girişimi, Zeman, Çek Cumhuriyeti ve Avrupalı liderlerden benzer açıklamalarda bulunanlara bir mesaj vermeyi amaçlıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Atina ile Prag arasında 'Euro' krizi patlak verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER