Atlas Dağları Jebel Toubkal'da ilk Türk dağcılar


Bursa merkezli Sınır Tanımayan Dağcılar Spor Kulübü tarafından düzenlenen Atlas Sıradağları Jebel Toubkal zirve tırmanışı kuvvetli tipi ve rüzgâra rağmen başarıyla gerçekleşti.

Sınır Tanımayan Dağcılar Spor Kulübü Başkanı Mehmet Fahir Denizman liderliğinde yola çıkan ekibe, yaşamını Fas'ın başkenti Rabat'ta sürdüren dağcı Baki Akkuş rehberlik etti. Ekibe Ereğli Dağcılık Kulübü (Erdak) ve Mersin Dağcılık Kulübü (Merdak) dağcılık kulüplerinden birer sporcu da katıldı.

JEBEL TOUBKAL'A ZORLU TIRMANIŞ

Sınır Tanımayan Dağcılar Spor Kulübü Başkanı Mehmet Fahir Denizman, tırmanışla ilgili şu bilgileri verdi: "Jebel Toubkal zirve faaliyeti, katırlarla ulaşılan 3207 metredeki ana kamptan başlayarak yerel rehber eşliğinde klasik rotadan 4 kilometre uzaklıkta ve yer yer 25 derecelik tırmanışla başladı. İrtifa yükseldikçe rüzgâr ve yağış arttı, ısı eksi 10 dereceye kadar düştü. Gruptaki 6 dağcı, olumsuz hava koşullarını dikkate alarak 3800 metrede faaliyeti sonlandırarak ana kampa döndü. Kalan 8 dağcı ise tipi halinde kar yağışı ve çok sert esen rüzgâra rağmen 4167 metrelik zirveye tırmanışı tamamladı."

Fas-Türkiye arasında dostluk köprüsü kurmayı ve kıtalararası dostluk rüzgârı estirmeyi amaçlayan Bursalı dağcı grubu, Jebel Toubkal'a tırmanan ilk Türk dağcılar zirvede, "İki Kıta, Tek Yürek" yazılı afişi açtı. Grup fotoğraf çekiminin ardından ana kampa geri döndü.
CİHAN
<< Önceki Haber Atlas Dağları Jebel Toubkal'da ilk Türk dağcılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER