Atletico Madrid - Galatasaray, Vicente Calderon'da 21.45'te kozlarını paylaşacak


UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki 5. maçında İspanya'nın Atletico Madrid takımı ile Galatasaray, İspanya'nın başkenti Madrid'deki Vicente Calderon Stadyumu'nda TSİ 21.45'te karşı karşıya gelecek. Mücadele TivibuSpor'dan naklen ekranlara gelecek. Grubun diğer maçında ise Astana ile Benfica, Kazakistan'ın Astana kentinde karşı karşıya gelecek.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu beşinci maçında İspanya temsilcisi Atletico Madrid ile karşılaşacak. Vicente Calderon Stadı'ndaki mücadelede İtalya Futbol Federasyonu'ndan Nicola Rizzoli düdük çalacak. Rizzoli'nin yardımcılıklarını Elenito Di Liberatore ve Mauro Tonolini'nin yapacağı müsabakanın 4. hakemi Andrea Padovan, ilave yardımcı hakemleri ise Luca Banti ile Davide Massa olacak.

Bu arada Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 10 deplasman maçında galibiyet elde edemedi. Bu kulvardaki son deplasman galibiyetini, 2012-2013 sezonu ikinci turunda Schalke 04'e karşı 3-2'lik skorla alan sarı kırmızılı ekip, kendisini çeyrek finale taşıyan bu sonucun ardından bir daha deplasmanda maç kazanamadı.

Schalke 04 müsabakasının ardından deplasmanda çıktığı 10 karşılaşmada 8 yenilgi ve 2 beraberlik alan Galatasaray, bu karşılaşmalarda rakip ağları 8 kez havalandırken, kendi kalesinde ise 26 gol gördü.

Galatasaray, Atletico Madrid müsabakasıyla birlikte, Avrupa kupaları tarihindeki 266'ncı karşılaşmasına çıkacak. Sarı kırmızılı ekip, Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 161, adı daha önce UEFA Kupası olan şimdi ise UEFA Avrupa Ligi olarak devam kupada 71, şimdi ise UEFA Avrupa Ligi ile birleştirilen eski adıyla Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere toplam 265 maç yaptı.

Galatasaray Avrupa arenasında bu zamana kadar oynadığı 265 müsabakada 98 kez sahadan başı dik ayrılırken, 99 kez mağlup oldu. Galatasaray, 68 karşılaşmada da eşitliği bozamadı. Sarı kırmızılı ekip 265 maçta rakip filelere 366 gol gönderirken, kendi kalesinde ise 394 gol gördü.

BURAK YILMAZ VE SELÇUK İNAN CEZALI

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne 'devam' ya da 'tamam' diyeceği zorlu 90 dakika öncesinde Selçuk İnan ve Burak Yılmaz cezaları nedeniyle forma giyemeyecek. Atletico Madrid - Galatasaray maçında takımların muhtemel 11'leri ise şöyle:

Stat: Vicente Calderon
Hakemler: Nicola Rizzoli, Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (İtalya Futbol Federasyonu)
Atletico Madrid: Jan Oblak, Jesus Gamez, Stefan Savic, Diego Godin, Filipe Luis, Gabi, Tiago Mendes, Koke, Antoine Griezmann, Yannick Carrasco, Fernando Torres
Galatasaray: Fernando Muslera, Jason Denayer, Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Olcan Adın, Bilal Kısa, Jose Rodriguez, Yasin Öztekin, Wesley Sneijder, Lukas Podolski, Umut Bulut.
CİHAN
<< Önceki Haber Atletico Madrid - Galatasaray, Vicente Calderon'da 21.45'te... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER