Atletizmde 2 olimpiyat kotası daha


Uluslararası Rotterdam Maratonu'nda yarışan Esma Aydemir ve Yavuz Ağralı olimpiyat kotası almayı başardı.

Türkiye'nin tarihte ilk kez Olimpiyatlar'da altı kişilik tam kadroyla yarışacağının kesinleştiği maratonda yeni barajlar geçilmeye devam ediyor. Rotterdam'da yarışan Esma Aydemir ve Yavuz Ağralı da Rio barajını geçerek, maratonda yarışma hakkı elde ettiler.

Uluslararası Rotterdam Maratonu'nda yarışan 13 Türk atletten büyük bölümü en iyi derecelerini geliştirirken, Esma Aydemir ve Yavuz Ağralı da maratonda baraj geçenler listesine eklendi.

İlk kez maraton koşan Esma Aydemir, Türk atletler arasında elit kadınlarda en iyi dereceyi yakalarken 2.35.20'lik bir dereceye imza attı. Esma'nın bu derecesi Türkiye atletizm tarihinde tüm zamanlar listesinde altıncı sıraya yerleşti. Aydemir, daha önce baraj geçen Meryem Erdoğan'ı Adana Yarı Maratonu'nda olduğu gibi yine saniyelerle geride bıraktı.

Üç ay önce Dubai'de baraj geçen Meryem Erdoğan, en iyi maraton derecesini üç dakikadan fazla indirerek 2.35.24'e çekti. Erdoğan, böylece toplamda dört kadın atletin baraj geçtiği Türkiye kadrosu için pozisyonunu sağlamlaştırdı.

BİR BARAJ, ÜÇ EN İYİ DERECE

Erkeklerde ise Yavuz Ağralı, baraj geçen beşinci Türk maratoncu olarak kayıtlara geçerken, Ercan Muslu ve Fatih Bilgiç en iyi derecelerini koştular. Bilgiç, olimpiyat barajını sadece altı saniye farkla kaçırdı.

Sevilla Maratonu'nda baraj geçen Mert Girmalegesse'nin 2.16.23 ile Türk atletlerin en iyi sonucunu alarak 15. olduğu yarışta Ercan Muslu 2.16.43 koşarak Dubai'deki kariyer zirvesini 45 saniye daha indirdi.

Türk atletler arasında finişe üçüncü sırada gelen Yavuz Ağralı, 2.17.14 ile en iyi derecesini koşarak Rio 2016 barajını geçerken, daha önce 2.17.27'si olan Serkan Kaya finişe 2.17.48 ile geldi. Fatih Bilgiç ise 2.19.06 koşarken, olimpiyat barajını altı saniye ile ıskaladı.

FATİH ÇİNTİMAR: BİR KAÇ TANE DAHA BARAJ GEÇEBİLİRİZ

Gelen bu dikkat çekici sonuçlar üzerine finiş noktasında atletleri tek tek tebrik eden Türkiye Atletizm Federasyon (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, yaptığı açıklamada, "Maratondaki yükselişimizin tesadüf olmadığı görüldü. Tarih yazmaya devam ediyoruz. Hâlâ Rio'ya vaktimiz var ve bir kaç tane daha maraton barajı yakalayabiliriz. Böylece gidecek takımı oluştururken kaliteyi ön plana çıkaracağız." diye konuştu.

OLİMPİYATA KATILMAYA HAK ZANANAN İSİMLER

Rotterdam sonrasında Türkiye'nin maraton branşında baraj geçen sporcularının tam listesi ise şu şekilde oluştu:

Erkekler: Bekir Karayel, Mert Girmalegesse, Ercan Muslu, Serkan Kaya, Yavuz Ağralı
Kadınlar: Sultan Haydar, Esma Aydemir, Meryem Erdoğan, Nilay Esen Ersun.
CİHAN
<< Önceki Haber Atletizmde 2 olimpiyat kotası daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER