ATO, Başkent'e Central Park önesinin 3 boyutlu görüselini hazırladı


Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci'nin yeni stadyumun da içinde yer alacağı kompleks için eskizlerini çizdiği projenin üç boyutlu görselleri hazırlandı. 42 bin kişilik stadyum projenin yer aldığı görselde gençlik parkı ve çevresi spor, eğlence ve yaşam merkezi haline dönüştürülüyor.

ATO Başkanı Salih Bezci'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Ankara'ya inşa edilecek yeni stadyumun 19 Mayıs alanı üzerinde yapılması önerisine üzerine "Yeni stadyumu İstanbul Caddesi'ne doğru kaydıralım, alanı Gençlik Parkı'yla birleştirip büyütüp Central Park yapalım" diyerek eskizlerini çizdiği projenin 3 boyutlu görselleri hazırlandı.
Proje görsellerini Ankara'da çok sayıda projede imzası bulunan mimar Ali Osman Öztürk'ün yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüttüğü A Tasarım firması gerçekleştirdi.

PROJE GÖRSELİ 3 BOYUTLU
Arena Spor Salonu'nun halen olduğu gibi korunduğu projede yeni stadyum İstanbul Caddesi ile Kazım Karabekir Caddesi'nin kesiştiği köşede konumlandırılıyor. Gençlik Parkı Havuzu'nun Central Park'taki gibi büyütülerek yapay göle çevrildiği projede, göl, üzerinde sandal ve bot gezilerinin yapılacağı bir yapıya büründürülüyor.
Gençlik Parkı ve çevresinin spor, eğlence, yaşam merkezi haline dönüştürüleceği projede, sosyal yaşam ve rekreasyon alanları da yer alıyor. Göl etrafında konut ve iş merkezlerinin inşa edileceği projede, göl manzaralı kafe ve restoranlar, kültür ve sanat merkezleri bulunuyor. Proje ilerleyen yıllarda istenirse hipodrum alanıyla da birleştirilebilir bir esneklikte tasarlandı.

GÖL ALTI OTOPARK

Yeni projede Başkent'in otopark sorunu da dikkate alınıyor. Stadyum ve konutların altlarının otopark olarak tasarlandığı projede, inşa edilecek yapay gölün altı da otopark olarak planlandı.
Proje ile bölgedeki trafik yükünün toplu taşım araçlarına kaydırılmasını öngörüyor. Hali hazırda hızlı tren garı için inşa edilen terminale ve metroya yapılacak bağlantılarla maç günleri de bölgede trafik yoğunluğunun engellenmesi hedefleniyor.

"ANKARA'YI 21. YÜZYILA TAŞIYACAK"

ATO Başkanı Salih Bezci, 19 Mayıs Stadyumu'nun yerine yapılacak 42 bin kişilik stadyumun da içinde bulunacağı bu kompleks projenin Başkent'in vizyonunu geliştireceğini söyledi. Bezci, "Bu proje Ankara'yı gri şehir olmaktan çıkartarak 21. yüzyıla taşıyacaktır. Ulus'u canlandırıp dünyaya tanıtacaktır." dedi.
Söz konusu proje ile 120 milyon dolarlık stadyumun kamuya yük bindirmeden inşa edilebileceğini kaydeden Bezci, "Bu proje, yanı başındaki Ulus Tarihi Kent projesi ile birlikte, modern olanla tarihi dokunun birbirine anlam katarak varlığını zenginleştirebileceğinin en iyi örneğini teşkil edecek ve Ankara'ya uluslararası anlamda değer katacak bir şehircilik projesidir" diye konuştu.

"ŞEHİR EKONOMİSİ CANLANIR"

Yeni yapılacak 42 bin kişilik stadyumun Ankara ekonomisine çok büyük katkı sağlayacağına dikkat çeken Bezci, şunları ifade etti:
"Yeni stadyumda büyük kulüplerin maçlarının yanı sıra milli maçlar, Avrupa Şampiyonası maçları yapılır ki bu maçlara gelecek seyircinin konaklama, yeme içme ve diğer harcamalarıyla şehrin ekonomi damarlarına kan gelir, canlanır. Ayrıca bu stadyum konserler ve diğer devasa organizasyonlar için de çok rahatlıkla ev sahipliği yapabilir."

PROJEYİ GENÇLİK VE SPOR BAKANINA SUNACAĞIM

Bezci, eskizlerini kendisinin çizdiği projenin görsellerini Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a sunmak üzere randevu istediklerini bildirdi. CİHAN
<< Önceki Haber ATO, Başkent'e Central Park önesinin 3 boyutlu görüselini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER