ATO'da Melih Gökçek operasyonu

Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) 8 yönetim kurulu ve 5 yedek yönetim kurulu üyesinin istifasının ardından bugün yapılan ATO Meclis toplantısında da Başkan Salih Bezci de istifa etti. Ankara Ticaret Odası ATO'da istifa depreminin arkasından Melih Gökçek çıktı. Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'i başkan seçtirebilmek için ATO'da operasyon yaptığı iddia edildi

samanyoluhaber.com

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in ATO Başkanı olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başkan Bezci'den istifa etmemesini istediği, hatta TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'na sorunu çözmesi için görev verdiği, ancak ticari hayatında sorun yaşama riski nedeniyle Bezci'nin istifada kararlı olduğu belirtiliyor. ATO'da yaşanan deprem Hisarcıklıoğlu'nun TOBB başkanlığını da riske soktu.

Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) 8 yönetim kurulu ve 5 yedek yönetim kurulu üyesinin istifasının ardından bugün yapılan ATO Meclis toplantısında da Başkan Salih Bezci de istifa etti.

İKİ ÜYE ISRARLI

ATO'da yaşanan istifa depremi Osman Gökçek'in 19 Ekim'de meclis üyesi seçilmesiyle hız kazandı. Edinilen bilgilere göre, ATO yönetim kurulu üyelerinden Recai Kesimal, Şanal Erdoğan Yıldırım, Koray Güngör, Galip Yeşilbaş, Murat Ali Akman, İbrahim Uyanık, Hıfzı Kuruşa, Ferhat Ertürk dün gece istifa etti. En yaşlı üye Mehmet Aypek'in istifa etmeyi düşünmediği, Turhan Yılmaz'ın ise son dakikaya kadar bekleyeceği belirtildi. Salih Bezci ise bir sürpriz olmazsa Meclis toplantısında istifasını açıklayacak.
İDDİALAR VAHİM

TOBB'da asil üyelerin yanı sıra yedek yönetim kurulu üyelerinin de istifa ettiği ifade ediliyor. ATO'ya darbe yapıldığını, yönetimin zorla istifa ettirildiğini iddia eden bir ATO üyesi, “Herkes tek tek aranıp istifaya zorlanıyor. Direnenlerin zabıta ile tehdit edildikleri konuşuluyor. Hepimiz küçük esnafız. ATO'dan para kazanmıyoruz, işyerlerimizin başına bir iş gelmesinden endişe eder hale geldik. ATO mu, işyerimiz mi? Sonuçta büyüğünden küçüğüne hepimiz işyerimizi tercih etmek zorundayız. Bu baskıya kimsenin karşı koyacak gücü yok” dedi.
OSMAN GÖKÇEK GARANTİ

Yönetimi boşalan ATO'da yedekler de istifa ettiği için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) üç haftalığına vekaleten bir üyeyi başkan atayacak. 22 günün sonunda meclis olağanüstü toplantıya çağrılacak. 188 Meclis üyesi yeni başkanı ve yönetim kurulu üyelerini seçecek. Seçim gizli yapılacak, ancak seçimde sadece Osman Gökçek'in yönetim için liste çıkarabileceği, diğer adayların Gökçek'in karşısına çıkamayacağı ifade ediliyor. Dolayısıyla Osman Gökçek'in ATO meclisine girdikten yaklaşık bir ay sonra başkan seçileceğine garanti olarak bakılıyor.

HİSARCIKLIOĞLU'NUN BAŞKANLIĞI DA TEHLİKEDE

Kulislerde, ATO'da yaşanan istifa depremi öncesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ATO Başkanı Bezci'yle görüştüğü ve istifa etmemesini istediği konuşuluyor. Erdoğan'ın daha sonra TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nu sorunu çözmesi için göreve çağırdığı, ancak Hisarcıklıoğlu'nun yaptığı bir dizi temasa rağmen sonuç alamadığı ifade ediliyor. Hisarcıklıoğlu'nun TOBB başkanlığına ATO delegesi olarak seçildiğini hatırlatan kaynaklar, Osman Gökçek'in ATO'da yönetimi ele geçirmesi halinde Hisarcıklıoğlu'nu yeni seçimde delege seçtirmeyeceği, dolayısıyla Hisarcıklıoğlu'nun Ankara'dan TOBB başkanlığına yeniden aday olamayacağı belirtiliyor. Bununla birlikte başta Kayseri olmak üzere birkaç ilde iş yapan ve bu illerin odalarına kayıtlı olan Hisarcıklıoğlu'nun ATO yerine bu odaların birinden delege olup yeniden TOBB'a aday olabileceği bildirildi.

<< Önceki Haber ATO'da Melih Gökçek operasyonu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER