Avokado yemeniz için 7 sebep

Enerji değeri yüksek bir meyve olan avokado, içerdiği farklı vitaminlerle insan sağlığına pek çok fayda sağlıyor. İşte her gün avokado tüketmeniz için 7 sebep:

Avakado nasıl kesilir?

Vitamin, mineral ve Omega 3 deposu    
20 değişik vitamin, mineral ve Omega 3 yağı içeren avakado, bu yönüyle besin değeri açısından çok kıymetli. 100 gram avokado pek çok vitamin ve mineralin günlük tavsiye edilen miktarını önemli oranda barındırıyor. Örneğin günde alınması gereken K vitamininin yüzde 26’sını, folik asitin yüzde 20’sini, C vitamininin ise 17’sini 100 gram avakado yiyerek karşılamak mümkün. Potasyum, B1, B2, B3, B5, B6, E vitaminleri ile Magnezyum, Manganez, Bakır, Demir, Çinko, Fosfor da içeriyor.

Sebzelerin besin miktarını yüzde 15 artırıyor
Tek başına fayda küpü olan avakado, yediğiniz diğer sebzelerden aldığınız besin miktarını da arttırıyor. Sebzelerden gerçekten faydalanabilmek için iyi sindirmek çok önemli, A, D, E, K vitaminleri ve likopen, beta karoten gibi antioksidanlar sadece yağda çözülebiliyor. Avokadonun içerdiği sağlıklı yağlar bu vitaminlerinden maksimum faydalanmanızı sağlıyor. Yapılan araştırmalar, salatalara avokado eklemenin antioksidan emilimini 2.6 ila 15 kat arttırdığını gösteriyor.

Fiber için avokado
İçerdiği fiber sebebiyle sindirim, kilo kaybı, kan şekeri düzenleme ve midedeki iyi bakterileri besleyerek bağışıklık sistemini güçlendirme gibi faydaları var.

Kilo vermenize yardımcı
Avokadonun kilo kaybına yardımcı olmasını sağlayan diğer iki özelliği fiber açısından zengin olması ve düşük oranda karbonhidrat içermesi.

Kalp dostu, kolesterol düşmanı
Yapılan sekiz değişik araştırmada, avokado yiyen bir grubun kan değerleri yemeyen gruptakilerle kıyaslanmış. Aralarında etkileyici farklar saptanmış. Avokado yiyenlerin: Toplam kolesterol seviyesi düşmüş, Trigliserit seviyesi %20 azalmış, Kötü LDL kolesterol seviyesi %22 azalmış, İyi HDL kolesterol seviyesi %11 artmış.

Göz sağlığınızı koruyor
Avokadoda diğer bütün meyvelerden daha yüksek miktarda bulunan lutein, gözde ileri yaşlarda oluşabilecek katarakt probleminden korunmak için önemli.

Kanserle savaşta yardımcı!
Avokadonun antioksidan ve antienflamatuar özellikleri cilt ve prostat gibi bazı kanser türleri ile savaşta yardımcı. 2007’de Seminars in Cancer Biology dergisinde yayımlanan  araştırma, avokadonun kanserli hücrelerin büyümesine engel olduğunu gösteriyor. 

Yeni Hayat - DHA
<< Önceki Haber Avokado yemeniz için 7 sebep Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER